.

Σε 1 δισ. ευρώ ανέρχεται ο τζίρος από την πώληση προσωπικών δεδομένων



«Υπάρχουν ακόμη και μεμονωμένες ''παραγγελίες'' για τα πλήρη στοιχεία πολιτών, που το ''τιμολόγιο'' κυμαίνεται ανάλογα την ιδιότητα, το προφίλ και τη δυσκολία κατοχής τους. Ο ''αγοραστής'' των στοιχείων μπορεί να είναι… αόρατος, ενώ ο λόγος κτήσης τους άγνωστος, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, που μπορεί να είναι είτε ανταγωνιστικά, είτε όμως και εκδικητικά.

Ο τζίρος των κυκλωμάτων που πωλούν προσωπικά δεδομένα πολιτών σε διαφημιστικές, εισπρακτικές, ιατρικές και άλλες εταιρείες,ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Βρισκόμαστε στην ''κοινωνία της πληροφορίας'', η οποία πλέον πληρώνεται ακριβά για την παροχή της» δηλώνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με την «φάμπρικα» πώλησης προσωπικών δεδομένων πολιτών, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία συμμετέχουν επίορκοι υπάλληλοι υπουργείων.
Τα «ύποπτα» υπουργεία

Ονοματεπώνυμα πολιτών, αριθμοί κινητών τηλεφώνων, ταχυδρομικές διευθύνσεις και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βρίσκουν αποδέκτες διαφημιστικές εταιρείες, που αγοράζουν έναντι υψηλού αντιτίμου, λίστες πολιτών ανά εργασιακό κλάδο και νομό, ανάλογα με το εμπορικό κομμάτι ενδιαφέροντος για την πώληση προϊόντων και εργασιών, υποστηρίζουν αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας. Αυτάτα κυκλώματα, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, είναι υπεύθυνα και για την παροχή τέτοιων δεδομένων σε εισπρακτικές εταιρείες, που αφόρητα παρενοχλούν τους ήδη πιεσμένους πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των οφειλών τους. 

Γιατροί, δικηγόροι, ιερείς, αγρότες, επιχειρηματίες, και άλλοι εργαζόμενοι και επαγγελματίες βρίσκονται «φακελωμένοι» στα αρχεία κυκλωμάτων, τα μέλη των οποίων φαίνεται να έχουν υποκλέψει τα προσωπικά τους στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων υπουργείων, όπως αυτά του Οικονομικών ή Μεταφορών, με τη «συνεργασία» επίορκων υπαλλήλων, όπως ισχυρίζονται αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Τα κυκλώματα βάζουν και διαδικτυακές «αγγελίες» αναζητώντας πελάτες, στους οποίους διαφημίζουν ότι μπορούν να παρέχουν πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα πολιτών από όλο το εργασιακό φάσμα για στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες και μεμονωμένων πολιτών που ενδιαφέρονται να αναζητήσουν για άγνωστους λόγους.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.