.

Νιγηρία: Καμικάζι έπληξε σχολείο - 12 σπουδαστές σοβαρά τραυματισμένοι


Δώδεκα σπουδαστές τραυματίστηκαν σοβαρά όταν καμικάζι άνοιξε πυρ εναντίον τους προτού πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο μίας επαγγελματικής σχολής στην πόλη Πότισκουμ, στη βορειοανατολική Νιγηρία, περιοχή που τίθεται συχνά στο στόχαστρο της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ, έγινε γνωστό από έναν αστυνομικό και αυτόπτες μάρτυρες.

Πολλοί σπουδαστές του «Κολλεγίου Επιχειρηματικών Σπουδών και Σπουδών Διοίκησης» (CABS) της πολιτείας Γιόμπε δήλωσαν ότι ο επιτιθέμενος, ο οποίος φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, ανατινάχτηκε αφού εξάντλησε τα πυρομαχικά του, αλλά χωρίς να προκαλέσει άλλα θύματα.

«Μεταφέραμε 12 ανθρώπους με σοβαρά τραύματα από σφαίρες στο νοσοκομείο», δήλωσε αστυνομικός υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Έπειτα από μία σειρά επιθέσεων στην πόλη Πότισκουμ, μερικές από τις οποίες είχαν στόχο σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι σπουδαστές του CABS ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε έλεγχο ασφαλείας προτού εισέλθουν στην πανεπιστημιούπολη.

Ο επιτιθέμενος άνοιξε πυρ εναντίον των σπουδαστών που περίμεναν στην πύλη για να περάσουν τον έλεγχο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Το μάθημα είχε μόλις αρχίσει όταν ακούσαμε πυρά να έρχονται από την πόρτα. Καταλάβαμε αμέσως ότι επρόκειτο για επίθεση και τρέξαμε έξω από την αίθουσα», είπε ο σπουδαστής Τιτζάνι Μούζα.

Σύμφωνα με έναν άλλο σπουδαστή, τον Μουσταφά Ουμάρ, ο επιτιθέμενος είχε καταφέρει να περάσει την είσοδο μέσα στον πανικό που ακολούθησε τους πρώτους πυροβολισμούς.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.