.

Στα 8,4 δισ. δολ. θα φθάσει ο τζίρος της αγοράς των drones μέχρι το 2019


Ο τζίρος της αγοράς των τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμένεται να φτάσει τα 8,4 δισ. δολάρια μέχρι το 2019, σύμφωνα με υπολογισμούς της ABI Reseach. Ωστόσο το μεγαλύτερο τμήμα του τζίρου δεν αφορά την αγορά των ίδιων των αεροσκαφών, αλλά τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που θα τα συνοδεύουν και θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητές τους, εξηγούν αναλυτές της βιομηχανίας αυτής.

«Υπηρεσίες εφαρμογών, υπηρεσίες δεδομένων, παροχή νομικών υπηρεσιών και αδειοδότησης, μόλις τα προσθέσεις όλα αυτά τότε αρχίζει να μεγαλώνει πολύ γρήγορα και το μέγεθος της αγοράς», αναφέρει στο CNBC η Νταν Κάρα, αναλύτρια της ABI Research. «Σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη θα προέλθουν από τις εφαρμογές», προσθέτει. Το 2014 ο τζίρος της αγοράς των drones ήταν λίγο μικρότερος από 3 δισ. δολάρια.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα περιλαμβάνουν εταιρείες όπως την PrecisionHawk, η οποία συνδυάζει συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών με παροχή πληροφοριών και τεχνολογία αισθητήρων ώστε να ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία πολλών διαφορετικών βιομηχανιών, αλλά και εταιρείες όπως η Airware, η οποία αναπτύσσει λογισμικό, υλικό και υπηρεσίες στο Διαδίκτυο για τα drones. «Οπότε οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη αποθηκεύονται, επεξεργάζονται και βελτιστοποιούνται ανάλογα με το τι θέλει κανείς. Στη συνέχεια συνδυάζονται με χάρτες ώστε να μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση μέσω Ιντερνετ», λέει η κ. Κάρα. «Συνεπώς αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο η πλατφόρμα του drone, αλλά η αρχιτεκτονική των υπηρεσιών πληροφοριών».

Τον περασμένο μήνα η Airware παρουσίασε λειτουργικό σύστημα για εμπορικά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, με στόχο να βοηθήσει μεγάλες εταιρείες να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας για τον στόλο drones που διαθέτουν αλλά και να τις βοηθήσει να τηρήσουν τους κανονισμούς ασφαλείας και τις απαιτήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών. «Μεγάλες εταιρείες όπως η General Electric μπορούν να αγοράσουν ένα μικρό drone και να τραβήξουν ορισμένες φωτογραφίες. Τι γίνεται όμως όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν εκατοντάδες drones;» λέει ο Τζέσε Κάλμαν, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης και κανονιστικού πλαισίου της Airware. «Οι μεγάλες εταιρείες δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία εκτός αν τους αποδείξεις ότι είναι ασφαλής», προσθέτει. Οι παραδοσιακοί κατασκευαστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών τόσο στον εμπορικό όσο και στον στρατιωτικό τομέα γνωρίζουν ότι τα μεγάλα κέρδη θα προέλθουν από το λογισμικό και την επεξεργασία πληροφοριών και προσπαθούν όλες να αποσπάσουν ένα κομμάτι της «πίτας». Ετσι, drones που απευθύνονται στο γενικό καταναλωτικό κοινό αποκτούν όλο και πιο προηγμένες δυνατότητες, ενώ τα στρατιωτικά drones εξοπλίζονται με νέες τεχνολογίες ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικού είδους αποστολές.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.