.

Λονδίνο: Εξιχνιάστηκε το ριφιφί του αιώνα με λεία 85 εκατ. ευρώ!


Στη σύλληψη 9 μελών μιας συμμορίας, ανάμεσα τους 3 συνταξιούχοι ηλικίας 67, 74 και 76 ετών, ως υπόπτους για τη πρόσφατη μεγάλη ληστεία με λεία μετρητά και πολύτιμους λίθους αμύθητης αξίας, προχώρησε η βρετανική αστυνομία.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιδρομές σε σπίτια, στο Λονδίνο και στο Κεντ, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση της ληστείας που έγινε στην λονδρέζικη συνοικία των κοσμηματοπωλών, Χάτον Γκάρντεν, τον περασμένο μήνα.

Οι συλληφθέντες που επιχείρησαν «την ληστεία του αιώνα», είναι ηλικίας από 43 έως 76 ετών, όλοι τους βρετανοί πολίτες και ταιριάζουν στο προφίλ των βρετανών γκάνγκστερ «παλαιάς φρουράς». Ανάμεσα τους βρίσκεται ένας 76χρονος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ονόματι Μπράιαν Ρίντερ και ο 50χρονος γιος, Πολ. Η Μητροπολιτική αστυνομία έκανε έρευνες στην αξίας 850.000 λιρών βίλα τους στο Κεντ.



Οι αστυνομικοί γνωστοποίησαν ότι μεγάλοι σάκοι που περιείχαν «πολυάριθμα αντικείμενα μεγάλης αξίας» εντοπίστηκαν σε ένα από τα ακίνητα όπου πραγματοποιήθηκε η έφοδος τα οποία πιστεύεται ότι εκλάπησαν κατά τη διάρκεια της ληστείας.

«Διεξήχθη μια ασυνήθιστη, περίπλοκη έρευνα και ευχαριστώ τους πάντες που παρέμειναν ψύχραιμοι» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αστυνόμος Κρεγκ Τέρνερ, επικεφαλής της Άμεσης Δράσης του Λονδίνου.

Η Σκότλαντ Γιαρντ εξάλλου παραδέχθηκε ότι απέτυχε να ανταποκριθεί εγκαίρως στο συναγερμό που σήμανε στην αίθουσα που βρίσκονταν οι θυρίδες ασφαλείας νωρίς το πρωί της 3ης Απριλίου του 2015.

Όπως είχαν μεταδώσει βρετανικά μέσα ενημέρωσης εκείνη την εποχή, τα μέλη της συμμορίας είχαν τρυπήσει τον τοίχο περνώντας μέσα από το φρεάτιο του ασανσέρ του κτιρίου της εταιρείας Hatton Garden Safety Deposit Ltd.

Την ημέρα εκείνη τα πάντα στη συνοικία του Χάτον Γκάρντεν —όπου στεγάζονται περισσότερα από 50 καταστήματα και 300 έμποροι διαμαντιών, χρυσού και πολύτιμων λίθων— ήταν κλειστά για τις διακοπές του Πάσχα.


Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τι ακριβώς κλάπηκε αλλά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια λεία η αξία της οποίας ενδέχεται να ανέρχεται ακόμη και στα 60 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 85 εκατομμύρια ευρώ).

Η μεγαλύτερη λεία που άρπαξαν ποτέ διαρρήκτες στη Βρετανία ήταν περίπου 53 εκατομμύρια λίρες σε μετρητά, από τις θυρίδες ασφαλείας της εταιρείας Securitas στο Τόνμπριτζ του Λονδίνου, το 2006.


Πηγή: «Ντέιλι Μέιλ»
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.