.

Οι αλλαγές που σηματοδοτούν την εξέλιξη των συστημάτων Access Control


Η ενοποίηση, οι ασύρματες κλειδαριές, το cloud, τα βιομετρικά στοιχεία, η τυποποίηση και η αλλαγή του ρόλου της πληροφορικής, είναι οι μερικές από τις αναδυόμενες τάσεις που αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στην ανάπτυξη των συστημάτων ελέγχου πρόσβασης από το 2015 και μετά.

Ιστορικά, οι αλλαγές στον έλεγχο πρόσβασης είναι πιο αργές από ότι σε άλλους τομείς της ασφάλειας, όπως το βίντεο. Όμως οι αλλαγές στην αγορά προχωρούν, η ενοποίηση έχει γίνει σημαντική, το κόστος του ασύρματου έλεγχου πρόσβασης έχει μειωθεί, και η χρήση βιομετρικών στοιχείων δεν απευθύνεται πλέον αποκλειστικά σε εγκαταστάσεις υψηλής αξιοπιστίας.

Η κυριαρχία της αποθήκευσης στο cloud είναι μια αυξανόμενη τάση στον έλεγχο της πρόσβασης των επιχειρήσεων, η υιοθέτηση των προτύπων διαλειτουργικότητας και μια μεταβαλλόμενη σχέση με τα τμήματα IT, συμβαδίζει με τους ομολόγους του κλάδου της φυσικής ασφάλειας και της ικανότητας του να προσαρμόζεται στις τάσεις της αγοράς των καταναλωτών.

Ίσως η πιο σημαντική αλλαγή στην αγορά ελέγχου πρόσβασης, είναι η μετάβαση και η ένταξη σε ενοποιημένες πλατφόρμες, που οδηγεί σε μείωση του συνολικού κόστους με μια ενιαία λύση διακομιστή, μαζί με ενισχυμένες δυνατότητες χαρακτηριστικών. Μια άλλη πρόσφατη αλλαγή υπήρξε η υιοθέτηση των ασύρματων κλειδαριών. Δεν μπορούμε βεβαίως να μιλάμε για οποιαδήποτε τεχνολογία χωρίς τη χρήση του cloud, που αλλάζει τον έλεγχο πρόσβασης, όπως έχει αλλάξει άλλους τομείς της τεχνολογίας.

Κεντρική διαχείριση

Καθώς η ζήτηση για μοναδικότητα και ευκολία χρήσης αυξάνεται, η κεντρική διαχείριση των συστημάτων σε επιχειρήσεις έχει αναδειχθεί ως μια βασική ανάγκη στην αγορά της ασφάλειας. Οι κλίμακες οικονομίας και η παροχή ενός ενιαίου σημείου επαφής για τους πελάτες που ζητούν μια μοναδική πηγή για πληροφορίες, είναι λύσεις που λίγοι κατασκευαστές είναι σε θέση να παρέχουν αυτή τη στιγμή. Οι κυβερνήσεις και η εταιρική αγορά είναι οι βασικοί τομείς που χρησιμοποιούν σήμερα εξελιγμένες λύσεις, αν και υπάρχει επίσης αυξανόμενο ενδιαφέρον για μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις. 

Βιομετρικά στοιχεία

Τα βιομετρικά στοιχεία είναι μια περιοχή μεγάλου ενδιαφέροντος, αφού ο καθένας είναι γοητευμένος από την ιδέα τέτοιων λύσεων για τον έλεγχο και τη διαχείριση της ταυτότητας. Το υψηλό κόστος και ζητήματα αξιοπιστίας κράτησαν τη χρήση τους σε περιορισμένη έκταση αρχικά. Με την πάροδο του χρόνου οι τεχνολογίες έχουν βελτιωθεί, και αναπόφευκτα τα δακτυλικά αποτυπώματα και ο έλεγχος ίριδας θα δώσουν περισσότερες εφαρμογές στην ευρύτερη αγορά ελέγχου πρόσβασης.

Τυποποίηση

Ένα άλλο πεδίο είναι η ανάγκη τυποποίησης από τους σχετικούς οργανισμούς για τους νέους τρόπους ελέγχου πρόσβασης. Τα πρότυπα αυτά παρέχουν προστασία της επένδυσης του πελάτη και οδηγούν στην παροχή πιο απλουστευμένων λύσεων. Τα περισσότερα τμήματα ανάπτυξης προϊόντων ενδιαφέρονται για την υιοθέτηση αυτών των προτύπων για να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα τους έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με πολλαπλές λύσεις.

Πληροφορική

Ο ρόλος της πληροφορικής έχει σίγουρα αποκτήσει εξέχουσα θέση τα τελευταία χρόνια στον έλεγχο πρόσβασης. Ο ρόλος του τμήματος IT, η διαχείριση των server και η γνώση των υφιστάμενων υποδομών, είναι σημαντικά θέματα για να λειτουργήσει αξιόπιστα κάθε σύστημα. Η διαλειτουργικότητα, η ενοποίηση και η ολοκλήρωση, οδηγούν τελικά στην ανάπτυξη επιτυχημένων συστημάτων ελέγχου πρόσβασης.

Καθώς η ζήτηση για πιο ανοικτές, ευπροσάρμοστες και επικεντρωμένες στον χρήστη λύσεις μεγαλώνει, ο έλεγχος πρόσβασης πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτος ώστε να συνεχίσει την ανάπτυξη του. Μπορούμε ήδη να δούμε την αγορά να αγκαλιάζει τις νέες τάσεις της τεχνολογίας. Δεν είναι πλέον ένα βήμα πίσω, αφού η αγορά γίνεται όλο και πιο ευκίνητη και προσαρμόσιμη, παρακολουθώντας το μέλλον.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.