.

Κριτήρια επιλογής συστημάτων Access Control


Έχετε κατακλυστεί από τις πολλές επιλογές που υπάρχουν σχετικά με τα συστήματα acesscontrol; Το SourceSecurity.com ρώτησε τους προμηθευτές τέτοιων συστημάτων και τους ζήτησε να περιγράψουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τα συστήματά τους από άλλα που υπάρχουν στην αγορά.


AMAG: Ένα μοντέλο με απλή τιμολόγηση και εύκολη μεταφορά

Η συμμετρική πλατφόρμα της AMAG περιλαμβάνει έλεγχο πρόσβασης, αναγνώριση φωτογραφίας, διαχείριση επισκεπτών καθώς και λογισμικό ψηφιακού video server και αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση. Στην πλατφόρμα λογισμικού μπορούν να συνδεθούν μέχρι 512 αναγνώστες ενώ οι περισσότερες επιλογές καλύπτονται με την βασική χρέωση. Η πλατφόρμα είναι συμφέρουσα ακόμα και για μικρά συστήματα. Το πρόγραμμα Symmetry Retrofit εξασφαλίζει εύκολη αφαίρεση (δίχως την χρήση κατσαβιδιού) από προϊόντα που είναι παλιότερα ή που δεν δουλεύουν πια, όπως τα συστήματα Casi/GE. Στις επιλογές περιλαμβάνεται και ο Threat Level Manager, ο οποίος μπορεί να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις του συστήματος με βάση συγκεκριμένο επίπεδο απειλής. Είναι επίσης συμβατό με το σύστημα διαχείρισης ροής G4S One Facility, ενώ η εφαρμογή Symmetry Web επιτρέπει και την χρήση του σε κινητές συσκευές. Το νέο σύστημα ελέγχου δύο θυρών της AMAG περιέχει δύο αναγνώστες, δύο κλειδαριές, δύο REQ και δύο δείκτες κατάστασης εισόδου. Επιπλέον, η AMAG έχει μια μεγάλη λίστα προϊόντων που μπορούν να ενσωματωθούν στα δικά της.


Συστήματα Brivo: Ενα σύστημα βασιζόμενο στο cloud

Τα εν λόγω συστήματα παρέχουν έλεγχο πρόσβασης βασιζόμενα στο cloud και σε λογισμικά - υπηρεσίες softaware(SaaS) που αποφέρουν συνεχώς ωφέλη. Το λογισμικό τους ενημερώνεται αυτόματα. Η υπηρεσία cloud δουλεύει με τους ΙΡ controllers θυρών της Brivo. Οι τελικοί χρήστες πληρώνουν μόνο για ό, τι χρησιμοποιούν.


Continental Access: Από μια πόρτα, σε 10000

Το λογισμικό CardAccess 3000 της Continental Access είναι απλό στην χρήση, αλλά και πρωτοποριακό - Επιτρέπει τον έλεγχο πρόσβασης σε μία πόρτα ή σε 10000 πόρτες σε διάφορες τοποθεσίες παγκοσμίως. Το ισχυρό Hardware αποτελεί χαρακτηριστικό της εταιρείας. Το συνολικό κόστος για την απόκτησή του είναι χαμηλό. Επιπροσθέτως, το CardAccess 3000 μπορεί να συνδυαστεί με συστήματα videomanagementκαι άλλα συστήματα, όπως διαχείρισης επισκεπτών, χρόνου επίσκεψης, και άλλα λογισμικά και προϊόντα άλλων συνεργαζόμενων εταιρειών - Μια από αυτές είναι η Napco με τα προϊόντα ασφάλειας, η Alarm Lock wireless Networx και η ArchiTech Locks.


H ενσωμάτωση με video της Frontier Security

Τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης της συγκεκριμένης εταιρείας ενσωματώνουν και την χρήση video, παρέχοντας έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο διασύνδεσης των γεγονότων που καταγράφονται, με αντίστοιχα βίντεο. Μια επιπλέον δυνατότητα είναι η προηγμένη χρήση φίλτρων συναγερμού, ούτως ώστε τα σήματα συναγερμού να δίνονται στο κατάλληλο σημείο. Παρέχονται επίσης δυνατότητες φιλτραρίσματος και ελέγχου συνδιαλλαγών με κάρτες. Η νέα διασύνδεση HTML5 αποτελεί έναν εύκολο τρόπο πρόσβασης σε απλές λειτουργίες μέσω browsers ή tablets.


Συστήματα Galaxy Control: Εύκολα στην εγκατάσταση

Το λογισμικό της εταιρείας είναι συμβατό με διάφορα συστήματα και έτσι μπορεί να εφαρμοστεί σε υπάρχοντα συστήματα για να αναβαθμίσει την λειτουργικότητά τους. Οι βελτιώσεις στην απόδοση και στην αποτελεσματικότητα που είναι διαθέσιμες χάρις στις νέες τεχνολογίες ελέγχου πρόσβασης, είναι ακόμη πολυτιμότερες για τους integratorsαλλά και για τους τελικούς χρήστες, εφ’ όσον μπορούν να εφαρμοστούν σε συστήματα παλαιότερης γενιάς. Τα συστήματα που είναι συμβατά με παλαιότερα συστήματα επιτρέπουν την διεύρυνση των εταιριών με νέους πελάτες. Η προηγμένη αρχιτεκτονική επιτρέπει επίσης στους integratorsκαι τους εγκαταστάτες να παρέχουν τον έλεγχο πρόσβασης σαν διαχειρίσιμη υπηρεσία. Με την λειτουργικότητα πολλών πελατών πραγματοποιείται ο έλεγχος πολλών συστημάτων με ένα κεντρικό σύστημα.


Το ενοποιημένο κέντρο ασφάλειας της Genetec

Το σύστημα ελέγχου πρόσβασης Synergis της Genetec, κατασκευάστηκε πάνω στην ενοποιημένη πλατφόρμα ασφάλειας που προϋπήρχε και συνδυάζει IP video surveillance και access control σε μια απλή και εύχρηστη λύση. Οι κοινές λειτουργίες ασφάλειας από πολλαπλά συστήματα τυποποιούνται, κάτι που περιλαμβάνει τον έλεγχο, τις αναφορές, την διαχείριση σημάτων συναγερμού. Με μια απλή εφαρμογή, οι διαχειριστές μπορούν να δουν το αντίστοιχο βίντεο οποιουδήποτε κατόχου κάρτας που έκανε χρήση της. Τα στοιχεία του κατόχου εμφανίζονται αυτομάτως. Σε περίπτωση που απαγορευτεί η πρόσβαση, οι διαχειριστές μπορούν να διευθετήσουν την κατάσταση επιβεβαιώνοντας την ταυτότητα του κατόχου. Η λήψη αποφάσεων και οι απαραίτητες έρευνες γίνονται πιο γρήγορα, επειδή οι διαχειριστές δεν χρειάζεται να περιηγούνται ανάμεσα σε διαφορετικές εφαρμογές για να κατανοήσυν τι συνέβη.


Honeywell: Μια επιλογή για όλους

Η Honeywell προσφέρει δύο συστήματα ελέγχου ασφάλειας: το ProWatch για επιχειρήσεις και το αυτοδύναμο WinPak για τις μεσαίες αγορές. Το πρώτο, πωλείται από integrators/εγκαταστάτες ενώ τα χαρακτηριστικά του προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Επίσης περιλαμβάνει το Honeywell SDK, που εξασφαλίζει συμβατότητα του συστήματος με πολλά είδη υπάρχοντος εξοπλισμού. Στις προσφερόμενες λύσεις περιλαμβάνεται επίσης το Fortune 500, για έλεγχο σε απομακρυσμένα σημεία.

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των θυρών που μπορούν να ελεγχθούν (ένα κέντρο ελέγχει 10000 πόρτες) αλλά ούτε και στον αριθμό των κατόχων καρτών. Το WinPak έρχεται σε 3 πακέτα: ΧΕ για 1-16 πόρτες, SE για 16-32 πόρτες και ΡΕ που εξυπηρετεί πολλαπλές τοποθεσίες.



Η ναυαρχίδα των προϊόντων ελέγχου πρόσβασης της PCSC, χρησιμοποιεί μια πατενταρισμένη διαδικασία αυτοματοποιημένης ανάκτησης. Εάν ένας διαχειριστής πάψει να λειτουργεί, ένας άλλος διαχειριστής αναλαμβάνει αυτόματα να συνεχίσει τα καθήκοντά του. Η διαδικασία επιτυγχάνεται σε επίπεδο διαχειριστή, όχι απλά σε επίπεδο server. Ο Fault Tolerant Controller όπως ονομάζεται, χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο HYDRA με σκοπό το σύστημα να είναι πάντοτε ενημερωμένο. Η xρήση Ethernet και ΡοΕ είναι απαραίτητες, ενώ είναι προαιρετική η επικοινωνία με ασύρματο δίκτυο. Το σύστημα είναι αξιόπιστο και έχει ελάχιστα προβλήματα. Τα έξοδα εγκατάστασης και λειτουργίας δεν είναι μεγάλα σε σχέση με την απόδοσή του.



Τα προϊόντα ασφάλειας της S2 Security, χρησιμοποιούν διασύνδεση μέσω web. Οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα συστήματά τους, σε σταθερό ή κινητό περιβάλλον. Ο έλεγχος διαπιστευτηρίων, η ανίχνευση εισόδου χωρίς εξουσιοδότηση και η χρήση video, παρέχουν τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης διαχείρησης. Η διασύνδεση μέσω web είναι πιο οικονομική και καθιστά το σύστημα εύκολο στην χρήση. Δεν είναι απαραίτητη η χρήση λογισμικού ή τέλη χρήσης. Η πρόσβαση στο σύστημα είναι εύκολη μέσω οποιουδήποτε εξουσιοδοτημένου υπολογιστή ενώ οι λειτουργίες ελέγχου πρόσβασης είναι διαθέσιμες σε κινητές συσκευές με την χρήση του S2 Mobile Security Officer.


H Tyco Security παρέχει πολλές επιλογές

Το Software House C-Cure 9000 συνδυάζει τον iStar Door Controller με επαγγελματικά χαρακτηριστικά ελέγχου πρόσβασης. Είναι μια επεκτάσιμη, σταθερή κατασκευή που μπορεί να αντιμετωπίσει σύνθετες προκλήσεις σε θέματα πρόσβασης. Οι λύσεις Kantech για τον έλεγχο πρόσβασης της Tyco Security, προσφέρουν χαμηλό κόστος τοποθέτησης και ευκολία στην χρήση. Δεν χρειάζεται σημαντικός για την εγκατάστασή του, ούτε και επιπλέον γνώσεις για την χρήση του, κάτι που μειώνει το κόστος αγοράς του τόσο σε επίπεδο λογισμικού, όσο και σε επίπεδο hardware. Το σύστημα ελέγχου πρόσβασης AC2000 της CEM διαφοροποιείται από τις ΙΡ συσκευές της Edge (πχ τον readerEmerald ένα τερματικό πάνω στην πόρτα που έχει την δυνατότητα να “τρέχει” εφαρμογές σε κινητά ή τάμπλετ). Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει την ανάρτηση ανακοινώσεων ή την δυνατότητα προσθήκης επιπρόσθετης λίστας πρόσβασης.


Τα συστήματα Viscount δίνουν έμφαση σε ΙΤ

Το λογισμικό και οι βάσεις δεδομένων των συστημάτων ελέγχου πρόσβασης Freedom της Viscount, βρίσκονται σε φυσικούς ή εικονικούς servers. Πολλοί συγχρονισμένοι servers παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια, ανθεκτικότητα αλλά και την δυνατότητα στα τμήματα ΙΤ να χειρίζονται την εγκατάσταση. Με αυτήν την λύση οι integratorsκαι οι τελικοί χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε λογισμικό που υπάρχει σε ανεξάρτητους servers και αναπτύσσεται εικονικά σε αυτούς ή στο cloud. Οι αναβαθμίσεις γίνονται σε πραγματικό χρόνο και κάτω από τον έλεγχο του πελάτη. Τα συστήματα Freedom είναι επεκτάσιμα και οικονομικά. Η ασφάλεια είναι μεγαλύτερη, καθώς όλες οι εφαρμογές μοιράζονται κοινή βάση δεδομένων. 


Τμήμα σύνταξης Securnet.gr
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.