.

Συστήματα αναγνώρισης πινακίδων αντικαθιστούν τις μπάρες ελέγχου


Με όλο και περισσότερες πόλεις σε όλο τον κόσμο να στρέφονται προς την αυτοματοποιημένη αναγνώριση πινακίδων (ANPR) με κάμερες και λογισμικό, στα πλαίσια των προσπαθειών τους για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με τις πληρωμές των εισιτηρίων και την ασφάλεια σε χώρους στάθμευσης, μια νέα έκθεση από την IHS λέει ότι η τεχνολογία ANPR θα μπορούσε να αντικαταστήσει τελικά τις μπάρες και τους ανιχνευτές ως τη μόνη λύση που χρησιμοποιείται στους χώρους στάθμευσης.

Η τεχνολογία ANPR (automated number plate recognition) σιγά-σιγά αρχίζει να κερδίζει έδαφος στην αγορά, με στόχο την επίτευξη της ελεύθερης ροής σε χώρους στάθμευσης. Τα πάρκινγκ μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία ANPR για να σαρώνουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων που εισέρχονται και εξέρχονται από χώρους στάθμευσης και κτίρια, προσφέροντας πραγματικά οφέλη για τους φορείς εκμετάλλευσης των πάρκινγκ και τους πελάτες.

Τα σημερινά συστήματα συχνά είναι απογοητευτικά για τους πελάτες, πολλές φορές με σημαντικούς χρόνους αναμονής για είσοδο και έξοδο. Στην είσοδο τα αυτοκίνητα δεν θα χρειάζεται πια να σταματήσουν για να πάρουν ένα εισιτήριο, και κατά την έξοδο οι πληρωμές θα έχουν ήδη γίνει, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να φύγουν αμέσως, χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν για την πληρωμή.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να αποφευχθεί η εξαιρετικά δαπανηρή κατασκευή λωρίδων εισόδου / εξόδου. Με την ταχύτερη διακίνηση, λιγότερες λωρίδες θα απαιτούνται, δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα θα είναι σε θέση να κινούνται ευκολότερα και ταχύτερα. Ο πρόσθετος χώρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες θέσεις στάθμευσης, δημιουργώντας τη δυνατότητα χαμηλότερου κόστους και υψηλότερης απόδοσης για τους ιδιοκτήτες πάρκινγκ.

Τα χωρίς μπάρες πάρκινγκ θα είναι βολικότερα για τους πελάτες. Η μείωση ή και η εξάλειψη του χρόνου αναμονής και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών κρατά τους χρήστες πιο ικανοποιημένους. Οι φορείς μπορούν επίσης να δημιουργήσουν εύκολα συνδρομές πληρωμής για τους καθημερινές πελάτες τους, με χρεώσεις σε μια πιστωτική κάρτα κάθε φορά που η πινακίδα τους σαρώνεται.

Τα κύρια εμπόδια για την ευρεία αποδοχή της στάθμευσης ελεύθερης ροής είναι οι τιμές των συσκευών και η ανησυχία για χαμένες πληρωμές. Οι χώροι στάθμευσης που χρησιμοποιούν ANPR κάμερες σήμερα, χρησιμοποιούν συνήθως λύσεις χαμηλού κόστους, επειδή οι μπάρες συνεχίζουν να είναι παρούσες. Για να καταργηθούν οι μπάρες και τα αυτοκίνητα να σαρώνονται ενώ θα είναι σε κίνηση, απαιτούνται καλύτερα και πιο ακριβά προϊόντα.

Η αποφυγή των πληρωμών είναι επίσης ένα ζήτημα, αφού οι χρήστες θα μπορούσαν απλώς να φύγουν χωρίς να πληρώσουν. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι των πάρκινγκ μπορούν να αποθηκεύουν την πινακίδα του δράστη, κάτι που απλά θα δυσκολέψει την πιθανότητα επαναλαμβανόμενης κακής συμπεριφοράς από τους χρήστες.


Το κλειδί για τους προμηθευτές εξοπλισμού ANPR είναι να εκπαιδεύσουν τους τελικούς χρήστες σχετικά με το συνολικό κόστος των παραδοσιακών συστημάτων στάθμευσης και να ενημερώσουν για τα οφέλη των εναλλακτικών λύσεων για πολλούς χώρους στάθμευσης. Οι τεχνολογίες ANPR εξαλείφουν την ανάγκη αγοράς παραδοσιακού εξοπλισμού και διευκολύνουν τους πελάτες.

Σύμφωνα με την IHS, η αγορά θα μπορούσε να δει την αλλαγή, με τα συστήματα αυτά να αποκτούν δυναμική κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών, καθώς οι τελικοί χρήστες θα αναγνωρίζουν τα οφέλη και οι κατασκευαστές θα εξετάζουν την εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά συστήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.