.

«Συναγερμός» στις αμερικανικές βάσεις μετά το «χτύπημα» τζιχαντιστών στο Τέξας


Λίγες ημέρες μετά το «χτύπημα» τζιχαντιστών στο Τέξας σε διαγωνισμό σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ, οι ΗΠΑ αυξάνουν το επίπεδο ασφαλείας στις στρατιωτικές βάσεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμει, η τζιχαντιστική απειλή οδήγησε στην αύξηση των κανόνων ασφαλείας στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις από το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Κόμει επισήμανε πως η απόφαση ελήφθη καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν εκατοντάδες υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία ότι το Ισλαμικό Κράτος εστιάζει σε μέλη του στρατού και δυνάμεις ασφαλείας.

«Έχουμε την ίδια ανησυχία για την πιθανή απειλή που αποτελούν οι βίαιοι εξτρεμιστές» που βρίσκονται στις ΗΠΑ, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, ο λοχαγός Τζεφ Ντέιβις.

Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, τα νέα μέτρα ασφαλείας, αλλά δεύτερος εκπρόσωπος, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται, μιλώντας στο CNN δήλωσε ότι στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις εφαρμόζεται το σύστημα «Force Protection Bravo», το οποίο σύμφωνα με το Πεντάγωνο αφορά σε «αυξημένη και προβλεπόμενη τρομοκρατική απειλή».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι στρατιωτικές βάσεις την τελευταία φορά που αύξησαν το επίπεδο ασφαλείας σε τέτοιο βαθμό ήταν δέκα χρόνια από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

«Το κάνουμε αυτό ως προληπτικό μέτρο εξαιτίας των πολλών συμβάντων των τελευταίων ημερών», συμπλήρωσε ο Ντέιβις, διευκρινίζοντας ότι αυτή η αλλαγή δεν συνδέεται με συγκεκριμένη απειλή, αλλά «τα πρόσφατα γεγονότα μας οδήγησαν να αναγνωρίσουμε την ανάγκη να κάνουμε προσεκτικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι οι κανόνες ασφαλείας μπορούν να αυξηθούν γρήγορα».

Την ίδια ώρα, ο Ντέιβις πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία «νέα κανονικότητα», καθώς στόχος είναι οι ΗΠΑ να μην είναι προβλεπόμενες. 

Παρ’όλα αυτά, όπως επισημαίνει το CNN οι αξιωματούχοι δεν κάνουν λόγο για επικείμενη απειλή, ωστόσο, έκριναν ορθότερο να αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας έπειτα από την αιματηρή επίθεση στην εκδήλωση για τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των δύο δραστών και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικούς. 

Ο «συναγερμός» αναμένεται να οδηγήσει σε περισσότερους ελέγχους στα οχήματα που εισέρχονται σε στρατιωτικές βάσεις καθώς και σε ενδελεχείς ελέγχους στοιχείων όλων των μελών του προσωπικού.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.