.

Οι τζιχαντιστές χτύπησαν σε αμερικανικό έδαφος


Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει την επίθεση που διέπραξαν στο Τέξας δύο ένοπλοι άνδρες, πλησίον ενός χώρου όπου εκτίθεντο σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

«Καμία μορφή έκφρασης δε δικαιολογεί μία πράξη βίας» δήλωσε ο Τζος Έρνεστ,εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, ενώ αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν διασυνδέσεις μεταξύ των ενόπλων που άνοιξαν πυρ και διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων, γνωστοποίησε μία αμερικανική κυβερνητική πηγή.

Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε για διάστημα πολλών μηνών τα μέτρα ασφαλείας που θα επέβαλε εντός και περιμετρικά του χώρου που φιλοξενείται η έκθεση με τα σκίτσα του Μωάμεθ στο Τέξας, όπου οι δύο άνδρες που άνοιξαν πυρ εναντίον ενός περιπολικού έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενός αστυνομικού.

Οι δράστες που ήταν οπλισμένοι με αυτόματα τυφέκια άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του περιπολικού έξω από τον χώρο της έκθεσης στο Γκάρλαντ του Τέξας.

Στα πυρά τους απάντησε ένας τροχονόμος που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ο οποίος και τους σκότωσε, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Γκάρλαντ Τζο Χαρν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης επένδυσαν ποσό ύψους 10.000 δολαρίων για την ασφάλεια, τόνισε ο Χαρν. Μία ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, στελέχη του FBI και μία ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας SWAT όπως και του Γραφείου Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών είχαν αναπτυχθεί και βρίσκονταν όλοι στις θέσεις τους στην περίπτωση που προέκυπτε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Και οι δύο δράστες άφησαν την τελευταία τους πνοή δίπλα στο αυτοκίνητό τους, όπου οι ομάδες πυροτεχνουργών δεν εντόπισαν κανέναν εκρηκτικό μηχανισμό.

«Προφανώς βρίσκονταν εδώ για να πυροβολήσουν εναντίον ανθρώπων» στο Γκάρλαντ, τόνισε ο Χαρν.

«Εκείνος έκανε καλή δουλειά» προσέθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στον αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε τους δράστες.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.