.

Προσοχή! Απάτη με αναπάντητες κλήσεις από … Κονγκό!


Μετά τις αναπάντητες κλήσεις από Βουλγαρία, φαίνεται ότι ένα νέο κύμα οχλήσεων ξεκινά από την αφρικανική ήπειρο και συγκεκριμένα από το Κονγκό. Όλο και περισσότεροι Έλληνες δέχονται στο κινητό τους τηλέφωνο αναπάντητες κλήσεις από αριθμούς που γεωγραφικά εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Κονγκό – και για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πραγματοποιούνται Διαδικτυακά.

Το φαινόμενο αυτό με τις αναπάντητες κλήσεις από το εξωτερικό απασχόλησε έντονα πέρυσι την ελληνική ειδησεογραφία, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι δέχονταν κλήσεις από βουλγάρικους αριθμούς.

Στόχος των «απατεώνων» ήταν το θύμα να καλέσει πίσω τον αριθμό που εμφανιζόταν στην αναγνώριση κλήσης – κάτι που μέχρι ένα σημείο ακούγεται λογικό, αφού έστω κι από περιέργεια κάποιος θα το έκανε. Απώτερος στόχος, φυσικά, είναι το πορτοφόλι μας.
Τι να κάνετε αν δεχθείτε αντίστοιχη κλήση;

Αν, λοιπόν, δεχθείτε τέτοια κλήση, απλά αγνοήστε την και μη μπείτε στον κόπο να καλέσετε πίσω γιατί:

α) Το πρώτο ενδεχόμενο είναι ο αριθμός αυτός να είναι γραμμή υψηλής χρέωσης και έτσι ο λογαριασμός σας να έρθει «φουσκωμένος» – και τα χρήματά σας να έχουν καταλήξει στις τσέπες των απατεώνων.

β) Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι στην κλήση να απαντήσει κάποιος ο οποίος θα μπει στη διαδικασία να σας αποσπάσει χρήματα με τον ίδιο τρόπο που λαμβάνει χώρα μια «νιγηριανή απάτη» μέσω email. Είτε θα σας πει για κάποια κληρονομιά ενός αγνώστου μακρινού συγγενή σας, είτε για κάποια λοταρία που κερδίσατε, είτε για κάποια ποσά που θέλει να μεταφέρει εκτός της χώρας του και χρειάζεται τη βοήθειά σας. 
Αν σας πείσει να συνεργαστείτε, είναι 101% βέβαιο ότι θα εξαπατηθείτε.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.