.

Πρώτο Πανευρωπαϊκό Διήμερο Συνέδριο για την Ασφάλεια στο Κυβερνοχώρο


Με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών ξεκινά στο Επιμελητήριο Ηρακλείου τη Δευτέρα 18 Μαΐου το Πρώτο Πανευρωπαϊκό Διήμερο Συνέδριο με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το οποίο διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών ENISA σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες καθώς θ’ αναλυθούν διεξοδικά οι βασικοί κίνδυνοι στον Κυβερνοχώρο που απειλούν την επιχείρηση, τα μέτρα αντιμετώπισής τους, αλλά και τα σημεία υψηλού ρίσκου για την ασφάλειά της.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, προκειμένου να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των επιχειρηματιών στο Συνέδριο και να βοηθήσει στην ενημέρωση τους από εξειδικευμένους επιστήμονες, αποφάσισε να καλύψει το σύνολο των εξόδων συμμετοχής στα μέλη του.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ωστόσο να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Ηρακλείου προκειμένου να προμηθευτούν το ειδικό κουπόνι συμμετοχής. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών, κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα υπάρχει μετάφραση στα Ελληνικά από τα Αγγλικά και αντίστροφα. Για περισσότερες πληροφορίες Τηλ: 2810 302733 κος Καθαράκης, & 2810 247046 κα Γρηγοριάδη ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://cysple15.katartisi.gr.

Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από τις εθνικές ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κεντρικών οργάνων χάραξης πολιτικής, αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων του χώρου. Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχει και ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναλυθούν οι τρέχουσες και αναδυόμενες τεχνολογίες ασφάλειας σε επίπεδο εφαρμογής και οργάνωσης, με βάση τις νέες απαιτήσεις συμμόρφωσης που προβλέπονται από τη νομοθεσία και ψηφίστηκαν πρόσφατα.

Θέματα όπως η διασυνοριακή συνεργασία, η άσκηση των δικαιωμάτων και η διακίνηση πληροφοριών εντός ΕΕ, θα δδιατρέχουν ολόκληρο το Συνέδριο. 

Στο συνέδριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και να ζητήσουν συμβουλές και υποστήριξη σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και προστασίας δεδομένων.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών θα φιλοξενηθούν παρουσιάσεις από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες και επιχειρήσεις παρόχους προϊόντων και υπηρεσιών ασφαλείας δικτύων και πληροφοριών, θα δοθούν συμβουλές και θα εξαχθούν συμπεράσματα για την παροχή λύσεων.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.