.

Cloud & επανασχεδιασμός κεντρικών σταθμών ασφάλειας

Η συλλογή, η ανάλυση και η διανομή των Big Data είναι η επανάσταση στους κεντρικούς σταθμούς.


Η ιστορία της βιομηχανίας συναγερμών γράφεται παράλληλα με την εξέλιξη των τεχνολογιών πληροφορικής & επικοινωνιών (ICT). Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ψηφιακή τεχνολογία, οδηγούν τη τεχνολογία των συναγερμών πάλι σε καθεστώς αλλαγών. Αυτή τη φορά, βλέπουμε την μετάβαση σε ΙΡ επικοινωνίες. Αυτή η τεχνολογία στοχεύει σε επικοινωνία panel και επιτρέπει την ανάδειξη νέων υπηρεσιών, διότι η σημασία των ΙΡ επικοινωνιών επεκτείνεται πέρα από την απλή μετάδοση σήματος.

Η τεχνολογία ΙΡ είναι η αρχή μιας νέας γενιάς κεντρικών σταθμών. Οι αλλαγές επηρεάζουν τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πληροφορίες, την ποιότητα αλλά και την ποσότητα των δεδομένων που λαμβάνονται. Σύμφωνα με μια έρευνα του IMS, το 85% των συστημάτων συναγερμού βασίζονται ακόμη σε σήματα γραμμών POTS (plain old telephone service-απλές τηλεφωνικές υπηρεσίες). Η αλλαγή σε ΙΡ θα διαρκέσει περίπου μια δεκαετία. Ευτυχώς ο “μελλοντικός χάρτης” της ΙΡ και των σχετικών τεχνολογιών μπορεί να μελετηθεί στις υπηρεσίες ΙΤ που παρέχονται σήμερα. Το “cloud” έχει αλλάξει τις δομές σε πολλούς τομείς και σίγουρα θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για νέους κεντρικούς σταθμούς.

Cloud Central-Οι απαιτήσεις του σήμερα
Το κόστος ανάπτυξης μιας σύνθετης τεχνολογίας είναι υψηλό και απαιτεί σημαντική και συνεχόμενη συντήρηση. Απαιτεί επαγγελματική διοίκηση και ακριβά συστήματα επικοινωνίας. Τα εμπόδια είναι πολλά. Αν δεν υπάρχει μια βάση δεδομένων χρηστών με εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς, οι περισότεροι κεντρικοί σταθμοί δεν μπορούν να επενδύσουν σε μια λειτουργική εγκατάσταση και στο αντίστοιχο προσωπικό.

Το cloud είναι η απάντηση στο πρόβλημα λόγω του ελεγχόμενου οικονομικού κόστους.

Όπως με την επανάσταση αναλογικών-ψηφιακών υπηρεσιών της δεκαετίας του 80΄, που ήταν η αρχή τεχνολογικών αλλαγών, έτσι και σήμερα η τεχνολογία cloud, θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή υπηρεσιών.

Ο “κεντρικός σταθμός cloud”, αλλάζει την αρχιτεκτονική των κεντρικών σταθμών για να υποστηρίξει τις υπηρεσίες της νέας γενιάς. Ενώ κάποιες από αυτές αναμένεται να έλθουν, οι κεντρικοί σταθμοί θα πρέπει να κάνουν αυτήν την αλλαγή γιατί το cloud μειώνει το κόστος της δομής για όλα τα υπάρχοντα συστήματα συναγερμού.

Η νέα τεχνολογία cloud, αλλάζει επίσης την οντότητα του κεντρικού σταθμού. Καλωσήρθατε σε έναν εικονικό κόσμο. 

Αποχαιρετήστε τον κόσμο του hardware. Οι παλιές μέθοδοι χρήσης των σταθμών είναι ακριβές. Η μετάβαση στην χρήση του cloud είναι καλύτερη και οικονομικότερη σήμερα. Επιπλέον, εξασφαλίζει στις εταιρείες την δυνατότητα να προετοιμαστούν για την παροχή νέων υπηρεσιών.

Η ΙΡ επανάσταση προσφέρει σημαντικά οφέλη όχι μόνο σε μεγάλες αλλά και σε μικρές εταιρείες. Ακόμα και οι μικρές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία των παρόχων cloud. 

Η μετάβαση στο μέλλον
Η μετάβαση στο cloud γίνεται για οικονομικούς λόγους αλλά και για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τα datacenters αναπτύσσουν hardware, λογισμικό και δομές, που παρέχουν καλύτερη υποστήριξη. Μπορείς να νοικιάσεις ένα μικρό μέρος από όλα αυτά σε πολύ συμφέρουσα τιμή. O Κεντρικός Σταθμός Cloud είναι ένα είδος datacenter που μπορεί να παρέχει τεχνολογία, υπηρεσίες ή και τα δύο.
Όπως:
• Κεντρικοί σταθμοί cloud είναι datacenters με υπολογιστές υψηλότερων στάνταρντ απ’ ότι στους περισσότερους κεντρικούς σταθμούς
• Εκμεταλλεύονται την ευρυζωνικότητα για να μειώσουν το κόστος των τηλεπικοινωνιών και να αποκτήσουν πολλαπλές πηγές και πλεονάσματα.
• Μια νέα υπηρεσία επιτρέπει στους συνεργάτες να συνδεθούν στον κεντρικό σας σταθμό σε πραγματικό χρόνο.
• Σήματα και κλήσεις μπορούν να κατευθυνθούν και να αρχειοθετηθούν από τον διαχειριστή
• Τα δεδομένα μπορούν να αποθηκεύονται σε τοπικό επίπεδο και σε επίπεδο συνεργάτη, παρέχοντας εφεδρεία σε διάφορες θέσεις.
• η τεχνική υποστήριξη είναι διαθέσιμη.-on demand
• H υιοθέτηση της τεχνολογίας είναι συνήθως διαθέσιμη για δοκιμή χωρίς σημαντικό κόστος.
• Οι δομές ΙΤ μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες οποιουδήποτε πελάτη
• Η εξάλειψη του νυχτερινού ελέγχου και του ελέγχου κατά το σαββατοκύριακο μπορούν να μειώσουν τις ανάγκες σε προσωπικό κατά 500 ώρες το μήνα

Με την τεχνολογία που προσφέρεται σήμερα η συνδεσιμότητα δεν είναι πρόβλημα. Ο ήχος , τα δεδομένα και το βίντεο φτάνουν όπου και όποτε τα χρειάζεστε. Με παρόμοιο τρόπο το υλικό είναι διαθέσιμο για να διευκολύνει την πρόσβαση των συνεργατών. Οι κεντρικοί servers παρέχουν συνεχές backup σε πραγματικό χρόνο.

Big Data: Η επόμενη επανάσταση
Τα οφέλη του κεντρικού σταθμού Cloud θα οδηγήσουν τις τελευταίες τεχνολογίες στους τοπικούς παρόχους.Η τάση του έξυπνου σπιτιού ,της τηλε-υγείας και των έξυπνων υπηρεσιών είναι μέρος του καθημερινού διαλόγου. Το Cloud διευκολύνει όλα αυτά και επιτρέπει την οικονομική χρήση απ όλους .

Η επόμενη επανάσταση στους κεντρικούς σταθμούς θα εκμεταλλευτεί την τεχνολογία - όπως ακριβώς κάνει το Cloud για άλλες βιομηχανίες - με το να συλλέγει να αναλύει και να διανέμει Big Data .Η τεχνολογία , το εξειδικευμένο προσωπικό , το hardware και η σχετική υποστήριξη υπάρχουν ήδη.

Τα Big Data είναι για την ακρίβεια πολλά μικρά σύνολα δεδομένων. Τα δεδομένα που ήταν πολύ ακριβά για να δημιουργηθούν και να συλλεχθούν , σήμερα μπορούν να συλλεχθούν και να αποθηκευτούν σε δίσκους PetaByte.

H επικοινωνία μέσω IP διευκολύνει .Αντί για ένα σήμα η νέα τεχνολογία θα παρέχει την ροή πολλών πληροφοριών σχετικά με ένα γεγονός . Τα Big Data θα λαμβάνονται από έναν υπολογιστή , θα αναλύονται αμέσως με δεδομένα που συλλέχθηκαν από άλλες πηγές όπως για παράδειγμα ένα κινητό τηλέφωνο και θα μεταδίδονται μέσω συγκεκριμένων αιτημάτων σε πολλαπλές τοποθεσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες .

Η συλλογή και ανάλυση εξελιγμένων δεδομένων θα κάνουν πολύ περισσότερα απ ότι η επαναστατική σύνδεση μέσω IP για την μετατροπή των υπηρεσιών.

Παρακάτω αναφέρονται ορισμένες προβλέψεις :

• Ας ξεκινήσουμε με το σήμα . Δεν χρειάζονται δέκτες .τα δεδομένα μεταφέρονται με την ευρυζωνικότητα απ’ ευθείας στους υπολογιστες.συχνά τα δεδομένα θα αναλύονται με το εύρος άλλων δεδομένων που θα ενεργοποιούν καινούριες υπηρεσίες .
• Η τηλε-Υγεία θα συλλέγει δεδομένα σχετικά με τους ασθενείς μέσω της χρήσης πολλών πηγών - εικόνα , ήχος, θερμοκρασία, επίπεδο ζαχάρου στο αίμα κλπ. θα αναλύονται μερικώς στο σπίτι από έξυπνες συσκευές .Οι δυσλειτουργίες και τα δεδομένα που θα ανιχνεύονται θα προωθούνται με συνεχή ροή όπου χρειάζεται.
• Οι εταιρείες που ασχολούνται με smart home χρησιμοποιούν το 
z-wave , για τον έλεγχο θερμοστατών, αισθητήρων, φωτοβολταικών κλπ..Το συναρπαστικό με τα έξυπνα σπίτια είναι ότι θα χρησιμοποιούν τα Big Data τοπικά για να ενισχύουν τον τρόπο ζωής αλλά και να αποθηκεύουν τα δεδομένα κεντρικά .
• Διαφημιστικά βίντεο , πρόσβαση , έξυπνα κτήρια , διαχείριση ενέργειας , ασφάλεια δικτύων , διαχείριση δικτύων IP., όλα αυτά θα συγχωνευτούν .
Η συλλογή όλων αυτών των δεδομένων και η ροή τους προς το κεντρικό σταθμό Cloud θα σημαίνει την αρχή ποικίλων νέων υπηρεσιών για τους μελλοντικούς παρόχους.


Τελικά το Cloud είναι ένας κεντρικός σταθμός ;

Όχι, το Cloud είναι απλά μία μετατόπιση του hardware και των εξαρτημάτων των τεχνολογιών επικοινωνίας για μία αποτελεσματική και οικονομική παροχή υπηρεσιών. Ο κόσμος προχωράει καθημερινά προς το Cloud. Η βιομηχανία ασφάλειας θα ακολουθήσει. Ωστόσο , οι πιο σημαντικές αλλαγές είναι οι εντελώς νέες μορφές στην παροχή υπηρεσιών.

Επικεντρωθήκαμε στο Hardware και στην τεχνολογία επικοινωνιών γιατί αυτά οδηγούν τις αλλαγές στους κεντρικούς σταθμούς ,αναπόφευκτα στο κεντρικό Cloud. Το έξυπνο σπίτι , η τηλε-υγεία και οι έξυπνες επιχειρήσεις είναι οι πραγματικές δυνάμεις που δημιουργούν τις νέες απαιτήσεις. Κάθε τμήμα των υπηρεσιών θα εξειδικευτεί και θα γίνει ανεξάρτητο μέλος των υπηρεσιών ασφάλειας που γνωρίζουμε σήμερα.

Καλώς ήρθατε στον νέο κεντρικό σταθμό cloud...


Τμήμα σύνταξης Securnet.gr
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.