.

Combo Breaker: Hacker σπάει συνδυασμό σε 30 δευτερόλεπτα


Combo Breaker: Ένας hacker στην Καλιφόρνια έχει εφεύρει μία μηχανή που την εκτύπωσε (με 3D-εκτυπωτή), η οποία μπορεί να «σπάσει» τον κωδικό μιας περιστροφικής κλειδαριάς συνδυασμού σε περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Ο hacker διέθεσε τα σχέδια της εκτύπωσης ελεύθερα στο κοινό, μαζί με τον open source κώδικα του λογισμικού που επιτρέπει το σπάσιμο των συνδυασμών.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Samy Kamkar αποκάλυψε ένα κατασκευαστικό ελάττωμα σε κλειδαριές συνδυασμού Master Lock που αποκάλυπτε το συνδυασμό μετρώντας πώς αλληλεπιδρά ο επιλογέας με το συνδετήρα. Είναι μια δύσκολη διαδικασία αλλά με ένα λογισμικό, γίνεται πάρα πολύ εύκολη.

Η μηχανή Combo Breaker χρησιμοποιεί έναν κινητήρα stepper για να περιστρέφει τον τροχό συνδυασμών της κλειδαριάς Master Lock, ένα ένα Arduino chip για να τρέχει το λογισμικό, και ένα πλαίσιο εκτυπωμένο με 3D εκτυπωτή που αγκαλιάζει την κλειδαριά για να εξασφαλιστεί η σταθερή εφαρμογή του ελεγκτή κλήσης.

Ο μηχανισμός Combo Breaker χρειάζεται περίπου πέντε λεπτά για να βρει το συνδυασμό κάτι το οποίο είναι ανησυχητικό, αλλά ταυτόχρονα και πολύ χρήσιμο αν η κλειδαριά είναι δική σας και έχετε ξεχάσει τον συνδυασμό.


Δείτε το βίντεο



Πηγή
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.