.

Εκστρατεία με σύνθημα «Σύνδεση με Σύνεση» κατά του cyberbullying


Το 60,9% των ανηλίκων θεωρεί ότι ελέγχει τον χώρο του στο Διαδίκτυο, όμως το 65,6% δεν γνωρίζει την έννοια της ιδιωτικότητας. Ελλειψη σεβασμού στη διαδικτυακή γνώμη των άλλων επιδεικνύει το 49,6%, ενώ το 68,6% αγνοεί τους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 60,1% δεν γνωρίζει ότι η διαδικτυακή συμπεριφορά μπορεί να έχει συνέπειες στον φυσικό κόσμο. 

Επιπλέον, τα παιδιά δεν γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με κριτική σκέψη και ασφάλεια, καθώς δεν αναγνωρίζουν τις παράνομες συμπεριφορές (65,1%), ενώ καταπατούν την πνευματική ιδοκτησία (79,7%). Εκστρατεία με σύνθημα «Σύνδεση με Σύνεση» ξεκίνησε η Safer Internet Hellas, σε συνεργασία με το Iνστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος», με στόχο την εξάλειψη της άγνοιας των ανηλίκων αναφορικά με τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν το Διαδίκτυο. Παράλληλα, το έργο στοχεύει στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, η οποία περιλαμβάνει και το «cyberbullying».

Το έργο «Σύνδεση με Σύνεση», μέσα από καινοτόμες δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, στοχεύει στο να εξοπλίσει τα παιδιά με τις δεξιότητες που απαιτούνται για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή. Το έργο αποτελείται από 13 webinars (διαδραστικά σεμινάρια μέσω του Διαδικτύου) σε όλη τη χώρα, ειδικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για παιδιά δημοτικού, 4 θεατρικές παραστάσεις της «Φάρμας του Διαδικτύου» στην Αττική, στοχευμένη εκπαίδευση 500 στελεχών εκπαίδευσης.

Ετικέτες , ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.