.

Τα συστήματα επιτήρησης DIY είναι αναξιόπιστα


Καθώς η ζήτηση για συνδεδεμένες συσκευές στο εσωτερικό των κατοικιών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, υπήρξε επίσης μια αύξηση του ενδιαφέροντος εκ μέρους των καταναλωτών σε do-it-yourself συστήματα ασφαλείας. Από μικρές εταιρείες μέχρι την Google, που ξόδεψε πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος για να αποκτήσει Nest και Dropcam, όλοι θέλουν ένα κομμάτι αυτής της ακμάζουσας αγοράς.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από την IHS, η DIY αγορά εξοπλισμού επιτήρησης βίντεο ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά το 2014. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Richard Soloway, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Napco, οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν παγίδες σχετικές με την ποιότητα του εξοπλισμού ασφάλειας, από προϊόντα που μπορεί να είναι αναξιόπιστα.

Ο πρώτος κίνδυνος είναι ότι πολλά από αυτά τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από εταιρείες ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών που δεν έχουν εμπειρία στην κατασκευή επαγγελματικού εξοπλισμού συναγερμών. Επιπλέον, τα συστατικά μέρη αυτών των προϊόντων για καταναλωτές συχνά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο ποιότητας των επαγγελματικών προϊόντων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία του συστήματος σε κρίσιμες στιγμές.

Η ποιότητα των εξαρτημάτων παίζει σοβαρό ρόλο, και η υποβάθμιση της μπορεί να οδηγήσει σε προϊόντα που δεν λειτουργούν σταθερά και συνήθως διαρκούν για ένα-δύο χρόνια. Ακόμα κι αν πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι η εγκατάσταση ενός DIY συστήματος συναγερμού ή κάμερας ασφάλειας θεωρείται αλάνθαστη με τη σημερινή τεχνολογία, ο Soloway συνιστά τη βοήθεια ενός έμπειρου εγκαταστάτη.

Ο καταναλωτής δεν γνωρίζει το ιδανικό σημείο για να τοποθετήσει τους αισθητήρες ή τις κάμερες. Η πρόκληση για τους εμπόρους, σύμφωνα με τον Soloway, είναι να εκπαιδεύσουν τους καταναλωτές σχετικά με τα οφέλη μιας επαγγελματικής εγκατάστασης ενός και ελεγχόμενου συστήματος, ώστε οι άνθρωποι να μην εφησυχάζουν με μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.