.

Τα drones με κάμερες πάνε παντού


Η εμπορική αγορά των drones είναι στα πρώιμα στάδια της, αλλά φαίνεται να έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Η ευρύτερη βιομηχανία των drones είχε τζίρο κάπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, αν και η συντριπτική πλειοψηφία της τρέχουσας ζήτησης προέρχεται από τις κυβερνήσεις. Όμως η αγορά των μικρότερων μοντέλων για χομπίστες αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, και στο παιχνίδι θα μπαίνουν και άλλες χρήσεις, όπως η επιτήρηση.

Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο, αλλά σύντομα ίσως βλέπουμε αυτά τα τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη παντού. Δεν είναι μόνο για στρατιωτική χρήση πια. Είναι διαθέσιμα σε όλους, και προσφέρουν προοπτικές που δεν έχουμε ξαναδεί. Σκεφθείτε τη χρησιμότητα μιας πανοραμικής θέας περιοχών, όπως η καταστροφή που προκλήθηκε από τον πρόσφατο σεισμό στο Νεπάλ.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να πετάξουν σχεδόν παντού, και με τις κάμερες που μεταφέρουν μπορούν να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν τα πάντα. Μπορείτε να δείτε ποιος έρχεται και φεύγει, μπορείτε να ελέγξετε για να δείτε αν οι άνθρωποι ενεργούν κατά τρόπο ασφαλή, μπορείτε να δείτε πώς εξελίσσεται μία κατασκευή, και ο κατάλογος δεν τελειώνει.

Οι τεχνολογίες του είδους είναι πάντα μπροστά από τις κυβερνήσεις και τη νομοθεσία, αφού έχουμε φθάσει στο σημείο να υπάρχουν drones που χωράνε στην τσέπη μας. Οι περισσότερες κυβερνήσεις του κόσμου δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμα το θέμα της νομοθεσίας, ή δεν το έχουν κάνει ολοκληρωμένα.

Οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές, όταν πρόκειται για την εμπορική χρήση των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, βάζουν περιορισμούς στο μέγιστο ύψος πτήσης και την ταχύτητα, απαγορεύοντας τις πτήσεις κοντά σε αεροδρόμια και άλλες περιοχές, ενώ πρέπει να αντιμετωπιστεί και το θέμα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Τα μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη μπορεί να σφυρίζουν πολύ σύντομα γύρω μας και όπως κάθε τεχνολογία μπορούν να προσφέρουν λύσεις, αλλά και να δημιουργήσουν προβλήματα. Είναι βέβαιο ότι μπορούν να γίνουν χρήσιμα για σκοπούς επιτήρησης, όπως και για πολλές άλλες χρήσεις, όπως οι κοντινές μεταφορές.

Το μέλλον των drones είναι εξασφαλισμένο, απλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε με ποιες χρήσεις θα συνεχιστεί η ταχεία ανάπτυξη τους, και πως θα αντιμετωπίσουν το θέμα οι νομοθέτες. Το βέβαιο είναι ότι μπορούν να πάνε οπουδήποτε, ακόμα και στο εσωτερικό μιας σήραγγας ή ενός κτιρίου.


Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.