.

Με ψηφιακό «face control» στα γήπεδα της Κύπρου


Με τη μέθοδο PPP, δηλαδή συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα γίνει το σύστημα με τις κάρτες φιλάθλου, για τις οποίες χθες –την επομένη του τελικού κυπέλλου Κύπρου– προκήρυξε προσφορές ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

Ο τίτλος της διαδικασίας προσφορών, δεν περιορίζεται στον καθορισμό του συστήματος κάρτας φιλάθλου αλλά επεκτείνεται πολύ περισσότερο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε «παροχή, υλοποίηση, συντήρηση και λειτουργία των συστημάτων και του εξοπλισμού με τη μέθοδο της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για την εφαρμογή του νόμου 48 (Ι)/2008, για την πρόληψη και την καταστολή της βίας στα γήπεδα».

Μεταξύ άλλων, το σύστημα θα επιτρέπει σε κάθε ομάδα ή σωματείο πρόσβαση στο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και να υποστηρίζει τόσο τα συμβατικά εισιτήρια από χαρτί, όσο και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Επίσης, κάθε δελτίο που εκδίδεται δείχνει ξεκάθαρα την καθορισμένη θέση, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί με μια πραγματική θέση στο στάδιο όπου διεξάγεται ο αγώνας. Φυσικά θα πρέπει να περιλαμβάνει και «αναγνώστες» ή «σαρωτές» για να διαβάζουν και να ελέγχουν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Επίσης, τίθενται οι παράμετροι ασφάλειας των δεδομένων και καθορίζεται ότι ιδιοκτήτης των βάσεων δεδομένων που θα δημιουργηθούν, θα είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. 

Πρόσθετα, ζητείται από τους προσφοροδότες να προτείνουν και εφαρμογές για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, που θα διαχειρίζεται την αγορά, τη λήξη και την κατοχή ηλεκτρονικών εισιτηρίων που θα είναι συμβατή με τους σαρωτές που θα αναγνωρίζουν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Επίσης, το σύστημα θα πρέπει να είναι σε θέση να ξεχωρίζει τα δεδομένα για κάθε στάδιο ξεχωριστά που εντάσσεται στο σύστημα αυτό και να διαθέτει διαδικασίες με τις οποίες δεν θα επιτρέπει σε ένα πρόσωπο που δεν είναι κάτοχος του κατάλληλου εισιτηρίου να περνά τον έλεγχο εισιτηρίων και να εισέρχεται στο στάδιο. 

Ακόμα, οι υποψήφιοι προμηθευτές, θα πρέπει να παρέχουν σύστημα που να επιτρέπει την αγορά εισιτηρίων διαρκείας, οικογενειακά εισιτήρια, εισιτήρια για ανήλικους και ενήλικες και να μπορεί να διαπιστώσει τα δεδομένα του κατόχου του εισιτηρίου ώστε να πληροί τις απαιτήσεις κάθε κατηγορίας εισιτηρίου κατά την έκδοσή του. 

Ως κερασάκι στην τούρτα, το σύστημα θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα έκδοσης και εκτύπωσης της κάρτας φιλάθλου, που θα είναι όμοια με την προσωπική ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα περιλαμβάνει γραμμικούς κώδικες (barcodes) και φωτογραφίες.

Βέβαια, το υπερσύγχρονο σύστημα θα πρέπει να έχει δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, δηλαδή να συγκρίνει τη φωτογραφία με το φυσικό πρόσωπο και να ταυτοποιεί το πρόσωπο, ώστε να αποφασίζει αυτόματα αν η ταυτότητα ανήκει στο πρόσωπο που έχει την κάρτα και το εισιτήριο. Η ηλεκτρονική σάρωση και ταυτοποίηση προσώπου, όπως διευκρινίζεται, θα εφαρμοστεί όταν «ωριμάσει» η εφαρμογή του συστήματος, δηλαδή σε τρία χρόνια περίπου. 

Ερωτηματικά, που προφανώς στο άμεσο μέλλον θα τεθούν για διευκρινίσεις, δημιουργεί ο τελευταίος γενικός όρος για τα «προσόντα» του συστήματος εισιτηρίων, εισόδου στα στάδια και κάρτας φιλάθλου. Που προβλέπει ότι θα πρέπει να είναι συμβατά για ενοποίηση ή συνεργασία με άλλα ψηφιακά συστήματα κυβερνητικών και ιδιωτικών οργανισμών. 


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.