Ερωτήματα προκαλούν σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. νέες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Facebook και δείχνουν αλλοδαπούς, κυρίως Αλβανούς, που ζουν στη χώρα μας και επιδεικνύουν τεράστια χρηματικά ποσά, πιθανώς από παράνομες δραστηριότητες.
Τα στελέχη των διωκτικών αρχών έχουν πληροφορίες ότι ορισμένα από αυτά τα ποσά σχετίζονται με προσπάθεια Αλβανών να «ελέγξουν» καταστήματα στα νότια προάστια της Αθήνας ή και με προσπάθεια ξεπλύματος χρήματος της αλβανικής μαφίας. Σημειώνεται ότι και άλλες φορές η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει σε διαδικτυακές αναρτήσεις επιδείξεις της λείας από αλλοδαπούς ποινικούς.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μια ιδιότυπη «φιγούρα», θράσος και... απωθημένα αλλοδαπών που θέλουν να επιδείξουν την «επιτυχία» στις δραστηριότητές τους. Αγνοούν όμως ότι με αυτόν τον τρόπο στοχεύονται από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και όχι μόνο, αφού η επίδειξη τέτοιων ποσών προκαλεί εύλογες απορίες και ερωτήματα.
Στις φωτογραφίες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα σε προφίλ σελίδων κοινωνικής δικτύωσης εικονίζονται Αλβανοί που φέρεται, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, να δίνουν το παρών στην παραλιακή ζώνη, έχουν επαφές με «μπράβους» και επιχειρούν να προχωρήσουν σε «επενδύσεις» στην περιοχή με αγορές καταστημάτων.
Η μία από τις φωτογραφίες με τις δεσμίδες με τα χαρτονομίσματα φέρεται να συνοδευόταν από ευχές του αλλοδαπού την Πρωτοχρονιά. Σε ορισμένες άλλες φωτογραφίες οι ίδιοι Αλβανοί φέρεται να επιβαίνουν σε πολυτελή σκάφη που πιθανώς έχουν ενοικιάσει.
Σημειώνεται ότι το 2011 η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής εξάρθρωσε συμμορία νεαρών Αλβανών που είχαν διαπράξει ένοπλες ληστείες πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρων κυρίως στα βόρεια προάστια. Ορισμένοι εκ των συλληφθέντων είχαν αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες να επιδεικνύουν τα όπλα και τα χρήματα από τη λεία τους.
Το 2013 είχε ανακαλυφθεί και άλλη περίπτωση αλλοδαπών που είχαν αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες που στέκονται μπροστά σε διαλυμένα χρηματοκιβώτια να μετρούν δεκάδες χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, ενώ στην πίσω πλευρά του δωματίου φαίνονταν πολλές ηλεκτρικές συσκευές αλλά και τσουβάλια γεμάτα πιθανόν με κλοπιμαία. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μια «διαδικτυακή διαφήμιση της ποινικής δραστηριότητάς τους αλλά και ορισμένες φορές για έναν ιδιόμορφο ανταγωνισμό μερικών εξ αυτών που θέλουν να δείξουν το ποινικό "success story" τους».