.

Ο κινεζικός στρατός απαγόρευσε τα gadgets λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια

Την απαγόρευση συσκευών τεχνολογίας που μπορούν να φορεθούν στο σώμα, όπως τα smartwatches (ρολόγια με χαρακτηριστικά κινητού τηλεφώνου), επέβαλε ο στρατός της Κίνας, εξαιτίας ανησυχιών που αφορούν στη εθνική ασφάλεια.

Σύμφωνα με άρθρο στην επίσημη εφημερίδα του κινεζικού στρατού People's Liberation Army Daily, οι ανησυχίες ξεκίνησαν όταν ένας νεοσύλλεκτος έλαβε ως δώρο γενεθλίων ένα smartwatch.

Η απαγόρευση έχει ήδη τεθεί σε ισχύ, επιβεβαίωσε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα NBC.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μια φυσική επέκταση των περιορισμών που αφορούν στα κινητά τηλέφωνα και ισχύουν για τους περισσότερους στρατιωτικούς οργανισμούς του κόσμου, δήλωσε ένας ειδικός στο BBC.

Στο άρθρο της η PLA Daily αναφέρει ότι οι ηγεσία του κινεζικού στρατού είχε ζητήσει τον περασμένο μήνα τη συμβουλή ειδικών, αφότου έλαβε αναφορές ότι ένας στρατιώτης είχε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει ένα smartwatch για να τραβήξει φωτογραφία τους συντρόφους του σε ένα στρατόπεδο στην πόλη Ναντσίνγκ που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Αργότερα, η υπηρεσία υπεύθυνη για την προστασία των κρατικών μυστικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η χρήση gadgets που μπορούν να φορεθούν και έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορούν να αποστείλουν πληροφορίες σχετικά με τον γεωγραφικό εντοπισμό ή διαθέτουν λειτουργίες φωνητικών κλήσεων, θεωρούνται ότι παραβιάζουν τους κανονισμούς απορρήτου όταν χρησιμοποιούνται από το στρατιωτικό προσωπικό. Τη στιγμή που ένας στρατιώτης φορά μια συσκευή που μπορεί να καταγράψει ήχο και βίντεο υψηλής ευκρίνειας, να τραβήξει φωτογραφίες, να επεξεργαστεί και να αποστείλει δεδομένα, είναι πολύ πιθανό αυτός ή αυτή να παρακολουθούνται ή ακούσια να αποκαλύψουν στρατιωτικά μυστικά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.