.

Επιστημονική Διημερίδα για το Πρόγραμμα ISEC PRUM «Βάσεις δεδομένων γενετικών τύπων και η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνθήκης PRUM

Επιστημονική Διημερίδα για το Πρόγραμμα ISEC PRUM «Βάσεις δεδομένων γενετικών τύπων και η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνθήκης PRUM¨, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας»


Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παραλαβή και την εγκατάσταση εξοπλισμού για τα Εργαστήρια DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών

Επιστημονική διημερίδα για τις «Βάσεις δεδομένων γενετικών τύπων και η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνθήκης PRUM, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας», με αφορμή την παραλαβή και την εγκατάσταση εξοπλισμού από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Απριλίου 2015 στο αμφιθέατρο της Δ.Ε.Ε.

Στην Επιστημονική Διημερίδα, που συνδιοργάνωσε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και η Δ.Ε.Ε, συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΚΕ.ΜΕ.Α. Εκπρόσωποι εθνικών Αρχών και Υπηρεσιών, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών φορέων και εκπρόσωποι εργαστηρίων από άλλα Κράτη- Μέλη της Ε.Ε.Στο πλαίσιο των εργασιών της διημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος ISEC PRUM που αφορά την «Ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της Συνθήκης PRUM». 

Η ημερίδα ξεκίνησε με τις ομιλίες του Διευθυντή της Δ.Ε.Ε., Υποστρατήγου Παπαναγιώτου Δημήτριου, του Διευθυντή του ΚΕ.ΜΕ.Α., Υποστράτηγου ε.α. Βασιλείου Γκρίζη και της Διευθύντριας της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων Υποστράτηγος (Ε.Κ.) Πηνελόπη Μηνιάτη, οι οποίοι ανέδειξαν τη σημασία της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών μηχανισμών για την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Δ.Ε.Ε. και γενικότερα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προμήθεια εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους των εργαστηρίων της Δ.Ε.Ε. και επίδειξη του εξοπλισμού που παρελήφθη.

[Δ.Τ.]
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.