Επιδεικνύοντας τα διαπιστευτήρια της παρουσίας τους στην Ευρώπη, με το Κολοσσαίο της Ρώμης στο φόντο, υποστηρικτές του ISIS ανέβασαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο για να δείξουν πως βρίσκονται ήδη σε ευρωπαϊκό έδαφος και μετρούν αντίστροφα για την «ώρα μηδέν».
![](http://www.newsbeast.gr/files/1/2015/05/18/koasldak3.jpg)
Το ISIS έχει κάνει δυναμική είσοδο στη Λιβύη τους τελευταίους μήνες καταλαμβάνοντας αρκετές πόλεις.
Όπως σημειώνει η Daily Mail, εντείνονται οι φόβοι πως οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύονται τους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που αναζητούν από την άλλη πλευρά της Μεσογείου μια καλύτερη ζωή, προκειμένου να περάσουν μαζί τους και «όργανά» τους.
Από τις φωτογραφίες φαίνεται πως έχουν ήδη φτάσει.
![](http://www.newsbeast.gr/files/1/2015/05/18/koasldak2.jpg)
Σε ένα σημείωμα αναφέρεται: «Ισλαμικό Κράτος στη Ρώμη. Τώρα παρατηρεί και εντοπίζει το στόχο. Περιμένοντας την ώρα μηδέν»
Άλλες εικόνες δείχνουν τοποθεσίες στο Μιλάνο, τον καθεδρικό ναό της πόλης, εκθεσιακούς χώρους και άλλες ενώ σε κάποιες υπάρχουν και αυτοκίνητα της αστυνομίας στο φόντο.