.

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση του Kaspersky Security Scan


Η Kaspersky Lab παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση του Kaspersky Security Scan, μιας δωρεάν λύσης για υπολογιστές με λειτουργικό Windows. Η νέα λύση, όχι μόνο εντοπίζει το κακόβουλο λογισμικό και τις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος που πιθανώς καθιστούν ένα υπολογιστή ευάλωτο, αλλά προσφέρει και συμβουλές για την επίλυση των ζητημάτων που έχουν εντοπιστεί προς τους χρήστες.

Το Kaspersky Security Scan επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν μια γρήγορη σάρωση στους υπολογιστές τους, ώστε να εντοπίζουν ψηφιακές απειλές. Μάλιστα, η λύση της Kaspersky Lab λειτουργεί ακόμα και αν υπάρχει άλλη λύση ασφάλειας εγκατεστημένη στον υπολογιστή. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν προκύψει από τη χρήση του Kaspersky Security Scan μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, το 19% των συσκευών δεν ήταν απολύτως ασφαλές. Με άλλα λόγια, είτε δεν υπήρχε καμία λύση antivirus εγκατεστημένη στις συσκευές αυτές ή υπήρχε εγκατεστημένη λύση, αλλά ήταν ανενεργή.


Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά την ίδια περίοδο, η λύση το Kaspersky Security Scan εντόπισε κακόβουλο λογισμικό σχεδόν στο 1/5 (18%) των συσκευών που είχε σαρώσει. Επιπλέον, επικίνδυνες ευπάθειες, όπως αποκλεισμένες διαδικασίες συστήματος, κρυφά αρχεία κ.α., εντοπίστηκαν στο 40% των υπολογιστών. Τα στατιστικά αυτά δείχνουν ότι πολλοί χρήστες σήμερα χρειάζονται πρόσθετη προστασία.

Εκτός από τον εντοπισμό απειλών στη συσκευή, το ανανεωμένο Kaspersky Security Scan προσφέρει στους χρήστες συμβουλές για το πώς μπορούν να απαλλαγούν από αυτές. Για παράδειγμα, το scanner μπορεί να προτείνει στους χρήστες να εγκαταστήσουν εξειδικευμένες εφαρμογές για να «καθαρίσουν μια μόλυνση» ή να τους προτρέψει να αλλάξουν τις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος. Μάλιστα, το κύριο παράθυρο της λύσης προσφέρει πλήρη πληροφόρηση σχετικά με τις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος. Ακόμη, η νέα έκδοση του Kaspersky Security Scanεπιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν αυτόματες σαρώσεις σε προκαθορισμένες ημέρες τις επιλογής τους.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αν και οι δωρεάν λύσεις είναι αναμφίβολα χρήσιμες, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την ποιότητα της προστασίας που παρέχουν οι ολοκληρωμένες λύσεις Διαδικτυακής Ασφάλειας, επειδή εδώ και πολύ καιρό, οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι ψηφιακοί εγκληματίες, δεν περιλαμβάνουν μόνο κακόβουλο λογισμικό» ,δήλωσε ο Vladimir Zapolyansky, Vice-President, Product and Technology Marketing της Kaspersky Lab. Και συνέχισε λέγοντας: «Το Kaspersky Security Scan μπορεί να σαρώσει γρήγορα τον υπολογιστή για πιθανούς κινδύνους όταν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές ή να δράσει συμπληρωματικά σε μια ήδη υπάρχουσα λύση antivirus, για να ενισχύσει την ασφάλεια. Ωστόσο, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε μόνιμη βάση μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας».

Το νέο Kaspersky Security Scan είναι ήδη διαθέσιμο στους χρήστες σε 11 γλώσσες, μέσω της διεύθυνσης http://www.kaspersky.com/free-virus-scan. Από προεπιλογή, η λύση είναι εγκατεστημένη στη γλώσσα της συσκευής, αλλά πλέον υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει η ρύθμιση της γλώσσας ως μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με άλλες δωρεάν λύσεις της Kaspersky Lab, είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://free.kaspersky.com/.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.