.

Η Γερμανική εταιρία KIWI καταργεί τα κλειδιά και προωθεί RFID συστήματα


Η γερμανική εταιρεία Kiwi επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ανοίγουν τις πόρτες στις κατοικίες τους, καταργώντας τα κλειδιά και εισάγοντας στα νοικοκυριά νέο ηλεκτρονικό σύστημα.

Η εταιρεία με την επωνυμία Kiwi πρόσφατα συγκέντρωσε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές, ενώ τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη το σύστημά της στο Βερολίνο.

«Το άνοιγμα μιας πόρτας από απόσταση αλλά και τα hands-free δεν είναι κάτι το καινούριο, ωστόσο η τεχνολογία αυτή δεν είναι διαθέσιμη για τις κατοικίες», δήλωσε στο βρετανικό περιοδικό Wired ο Κάρστεν Νόλινγκ, επικεφαλής πωλήσεων της εταιρείας.

Το σύστημα που έχει αναπτύξει η Kiwi είναι παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα και επαγγελματικά γραφεία και βασίζεται σε ένα κλειδί RFID καθώς και τη ειδική πόρτα εισόδου. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Wired, η εγκατάσταση του συστήματος αυτού είναι ιδιαίτερα εύκολη, ενώ παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να ανοίγει την κεντρική είσοδο της κατοικίας του από απόσταση μέσω ειδικής εφαρμογής που μπορεί να κατεβάσει στο κινητό του. Το ηλεκτρονικό κλειδί δεν χρειάζεται καν να ακουμπήσει πάνω στην πόρτα, αφού ενεργοποιείται αυτόματα ακόμα και από απόσταση 3 μέτρων, μόλις το σύστημα ανιχνεύσει ότι ο χρήστης πλησιάζει στην είσοδο.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθεί στο Βερολίνο 1.300 πόρτες με το σύστημα της Kiwi, ενώ 400 επιπλέον πρόκειται να εγκατασταθούν στο Αμβούργο το προσεχές διάστημα.

Ο Νόλινγκ δήλωσε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται δεν είναι δυνατό να παραβιαστεί από επιθέσεις χάκερς αφού η εταιρεία έχει συνεργαστεί με ειδικούς για τη δημιουργία ενός ασφαλούς συστήματος. Όπως υποστηρίζει ο Νόλινγκ, η τεχνολογία της Kiwi είναι περισσότερο ασφαλής σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα συστήματα ηλεκτρονικών κλειδιών που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα και επαγγελματικά γραφεία.

Επιπλέον, η εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα επιτρέπει στους χρήστες να ανοίξουν την πόρτα της κατοικίας τους όπου κι αν βρίσκονται, σε οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο.

Η εταιρεία χρεώνει μεταξύ 1 και 5 ευρώ ανά μήνα για την υπηρεσία, ανάλογα με το πόσοι άνθρωποι εγγράφονται στην ίδια συνδρομή. Κάθε κλειδί κοστίζει 25 ευρώ, ενώ η εφαρμογή για τα κινητά είναι δωρεάν.

Πληροφορίες: KIWI
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.