.

LILY: Ιπτάμενη κάμερα που ακολουθεί τον χρήστη



Μια αυτόνομη ιπτάμενη κάμερα που ακολουθεί τον χρήστη, λανσάρει η αμερικανική startup Lily, μια ομάδα αποφοίτων ρομποτικής στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε ένα περικάρπιο για να επικοινωνείτε με την κάμερα που θα πετάξετε προς τα πάνω για να αρχίσει να καταγράφει την δραστηριότητά σας από ψηλά.


Η Lily καταγράφει βίντεο 1080p με ρυθμό 60 καρέ το δευτερόλεπτο ή στα 720p με ταχύτερο ρυθμό 120fps. Με την κάμερα να πετάει σε ύψος από 1,75μ έως και 15μ πάνω από το κεφάλι του χρήστη και σε απόσταση 1,75μ έως 30μ από αυτόν, η κάμερα είναι ικανή να αναπτύξει ταχύτητα έως και 40 χιλιόμετρα την ώρα. Η Lily camera αταγράφει την δραστηριότητά του είτε με λήψη μεγάλων φωτογραφιών 12Mpixel ή βίντεο, σταθεροποιώντας την εικόνα και κρατώντας σταθερή την εστίαση. 

Η αδιάβροχη κάμερα Lily, με προστασία και από την σκόνη (IP67), φέρει ενσωματωμένη, μη αποσπώμενη μπαταρία ιόντων λιθίου ικανή να την διατηρήσει λειτουργική επί 20 λεπτά -η επαναφόρτιση απαιτεί δύο ώρες. H καταγραφή γίνεται σε κάρτα μνήμης MicroSD, ενώ υπάρχει διαθέσιμη υποδοχή για επιπλέον κάρτα μνήμης που θα αυξήσει την χωρητικότητα. Το συνοδευτικό app για iOS ή Android επιτρέπει στον χρήστη να επέμβει στις ρυθμίσεις της ιπτάμενης κάμερας, να επεξεργαστεί και να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα. 


Η κάμερα ακολουθεί τον χρήστη ο οποίος φοράει στον καρπό του -ή κουβαλάει στο σακίδιό του- μια συσκευή εντοπισμού με μπαταρία και πλήθος αισθητήρων -επιτάχυνσης, βαρόμετρο, GPS, μικρόφωνο και μοτέρ δόνησης. Το μικρόφωνο καταγράφει τον ήχο από χαμηλά και το στέλνει στην κάμερα ώστε να τον συγχρονίσει με την λήψη του βίντεο. Η κάμερα στέλνει άμεσα (με streaming) το βίντεο σε χαμηλή ανάλυση στο συνοδευτικό app στο smartphone/tablet για να βοηθήσει τον χρήστη να βελτιώσει το πλάνο. Εάν χάσει τον χρήστη, η Lily camera θα ίπταται σε σταθερό σημείο μέχρι να ξαναβρεί το σήμα του. Εάν η μπαταρία εξαντλείται θα στείλει σήμα δόνησης στον χρήστη και, εάν δεν την προσγειώσει εκείνος, θα προσγειωθεί μόνη της -είναι αδιάβροχη και θα στείλει τις συντεταγμένες της στο app.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.