.

Motion Code: Η λύση για μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές με κάρτες


Ενσωματώνοντας μια οθόνη e–paper στο πίσω μέρος της πιστωτικής ή της χρεωστικής σας κάρτας η κορυφαία, στον κλάδο των πληρωμών, εταιρεία, Oberthur Technologies, ελπίζει να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα και να καταστήσει πολύ δύσκολες έως και αδύνατες τις ηλεκτρονικές απάτες.

Η επικείμενη δοκιμή της νέας τεχνολογίας στην Γαλλία θα δείξει αν αυτό είναι, ή όχι δυνατόν.

Χρησιμοποιώντας τις κάρτες πληρωμών με ενσωματωμένο τσιπ, οι συναλλαγές σε καταστήματα γίνονται πολύ ασφαλέστερες, αλλά είναι ακόμα σχετικά εύκολο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, να κλέψουν και να τα χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία σας online.

Η τεχνολογία Motion Code της Oberthur,αντικαθιστά το έντυπο 3 ψήφιο κωδικό της CVV (Card Verification Value) που βρίσκεται συνήθως στο πίσω μέρος της κάρτας, με μια μικρή οθόνη όπου ο κωδικός αλλάζει ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Σήμερα, οποιοσδήποτε εγκληματίας ή έχει ακούσει τον ιδιοκτήτη της να υπαγορεύει τον κωδικό CVV, μπορεί να κάνει μια μη εξουσιοδοτημένη αγορά μέσω web ή τηλεφώνου. Με την τεχνολογία Motion Code, ακριβώς επειδή αυτή θα αλλάζει ανα κατά διαστήματα ο χρόνος που έχει ο hacker για να ενεργήσει μειώνεται σημαντικά.

Για την δοκιμή της τεχνολογίας Motion Code στον πραγματικό κόσμο, επιλέχθηκαν 1.000 πελάτες των γαλλικών τραπεζών Banque Populaire και Caisse d‘Epargne, οι οποίοι θα την εφαρμόσουν πιλοτικά από τον Σεπτέμβρη, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η τεχνολογία του e-paper που θα χρησιμοποιηθεί είναι παρόμοια με αυτή του Kindle e-reader, καθώς δεν απαιτείται πολύ ενέργεια. Η Oberthur λέει πως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας διαρκεί περίπου 3 χρόνια αν ο κωδικός αλλάζει ανά μία ώρα.

Οι κάρτες θα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με ένα server, ο οποίος θα επιβεβαιώνει πως τα στοιχεία της συναλλαγής είναι σωστά.

Πηγή: SecNews
Ετικέτες , ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.