.

Οι καλύτερες Password Manager εφαρμογές


Οι Password Manager εφαρμογές, είναι εκείνες που κρατάνε ασφαλή τα identities, τα logins και τους αριθμούς των καρτών μας (πιστωτικών ή χρεωστικών).

Ισχυροί και μοναδικοί κωδικοί είναι απαραίτητοι στις ημέρες μας για να κρατάμε τα προσωπικά μας στοιχεία ασφαλή, αλλά πάρα πολλές φορές, οι άνθρωποι αποφεύγουν να χρησιμοποιούν διαφορετικά passwords για τον κάθε λογαριασμό που χρησιμοποιούν, φοβούμενοι πως θα ξεχάσουν τον κωδικό που θα εισάγουν.

Οι εφαρμογές Password Manager για iPhone μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες καθώς μπορούν να παράγουν από μόνες τους ένα κωδικό τον οποίο θα μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε υπηρεσία και ο οποίος θα αποθηκευτεί στην εφαρμογή για οποιαδήποτε μελλοντική χρήση. 

Παράλληλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους Password Managers για την αποθήκευση οποιουδήποτε άλλου στοιχείου όπως είναι για παράδειγμα οι ερωτήσεις ασφαλείας που μας ζητάνε ορισμένα websites ως επιπλέον βήμα ασφάλειας, ενώ μπορούν να αποθηκευτούν και οι αριθμοί καρτών μας, διευθύνσεις κ.α. 

Εαν λοιπόν, ψάχνετε για την εφαρμογή που θα έχεις όλους τους κωδικούς σας σε ένα σημείο και θα περάσει την ασφάλεια τον λογαριασμό σας στο επόμενο επίπεδο, τότε σας παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιες από τις πιο καλές εφαρμογές που χρησιμεύουν ως Password Managers.

1.Password

Εξαιρετικό interface και χωρίς κανένα κόστος. Η εφαρμογή 1Passwrod χρησιμοποιεί το AES 256-bit encryption και προσφέρει την δυνατότητα να αποθηκεύσετε τα διάφορα logins, να αναπαράγετε νέους ισχυρούς κωδικούς και να κάνετε sync με το λογαριασμό σας στο Dropbox ή ακόμα και στο iCloud, χωρίς κανένα κόστος. 
Ένα εξίσου καλό χαρακτηριστικό είναι η χρήση του two-factor authentication, η υποστήριξη του TouchID καθώς επίσης και η χρήση όλως αυτών σε ένα φιλικό περιβάλλον εφαρμογής. 
Η Premium έκδοση της εφαρμογής έχει ένα έξτρα κόστος της τάξεως των $10 και προσφέρει κάποια παραπάνω login types, ενώ μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα στοιχεία του διαβατηρίου ή της ταυτότητας σας.
Αρκετές άλλες δυνατότητες παρέχονται με την χρήση της Premium έκδοσης της εφαμογής, ενώ θα λέγαμε πως πραγματικά για την συγκεκριμένη εφαρμογή, αξίζει να έχετε την Premium έκδοση, η οποία σας δίνει πλήρη ελευθερία.

2. oneSafe

H εφαρμογή oneSafe προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά τα οποία μπορείτε να τα βρείτε σε μία μόνο εφαρμογή, η οποία είναι αρκετά καλοσχεδιασμένη θα λέγαμε.
Εφόσον αγοράσετε την εφαρμογή, έχετε την δυνατότητα χρήσης αρκετών login types καθώς επίσης και πολλούς τρόπους για να δημιουργήσετε back-up των δεδομένων σας, την δυνατότητα να προσθέσετε κάποια στοιχεία στην καρτέλα ‘Αγαπημένα’, την δυνατότητα ασφαλούς κοινής χρήσης κάποιων στοιχείων κ.α. 
Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κάνετε sync μεταξύ των συσκευών σας, χρησιμοποιώντας το iCloud ή το Dropbox (τα οποία χρησιμοποιούν το AES 256-bit encryption). 
Τέλος, αν και η εφαρμογής είναι αρκετά καλή για την χρήση της, εξίσου καλό είναι το ότι διατηρεί ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης, το οποίο δεν επιτρέπει στον χρήστη να μπερδεύεται με τα διάφορα στοιχεία που έχει εισάγει.

3. LastPass

H εφαρμογή LastPass προσφερεί αρκετά χαρακτηριστικά για την αναπαραγωγή και την αποθήκευση των κωδικών σας στο iPhone, στο Web καθώς επίσης και σε διάφορες άλλες δημοφιλής πλατφόρμες. 
Ό,τι και αν χρειάζεστε από μία εφαρμογή για Password Management, το LastPass σας το προσφέρει. Έχει αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά με εφαρμογές του ίδιου είδους, αλλά αυτό που την ξεχωρίζει είναι το enterprise support. 
Εάν λοιπόν, ανήκετε σε έναν οργανισμό και ψάχνετε για μία εφαρμογή που παρέχει την δυνατότητα για password sharing, τότε αξίζει το κόστος για subscription.

4. SplashID

To SplashID αποτελεί μια από τις καλύτερες λύσεις για την διαχείριση κωδικών λόγω των διάφορων επιλογών που δίνονται για τον συγχρονισμό των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί εντός της εφαρμογής. 
Δεν θέλετε οι κωδικοί σας να αποθηκεύονται σε κάποιο cloud network ή σε κάποια άλλη υπηρεσία? Τότε μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το τοπικό δίκτυο Wi-Fi για να συγχρονίσετε τους κωδικούς σας με άλλες συσκευές που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο, χωρίς να έχετε τον φόβο για το αν θα έρθει κάποιος άλλος σε επαφή με τα στοιχεία σας. 
Κάποια από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής SplashID είναι η γεννήτρια κωδικών, η αποθήκευση τους καθώς επίσης και η δυνατότητα να κάνει fill τους κωδικούς από μόνη της η εφαρμογή. Τέλος, παρέχει την δυνατότητα υποστήριξης TouchID καθώς επίσης και την χρήση του AES 256-bit encryption.

5. Dashlane

Αποτελεί μια εύκολη και καλοσχεδιασμένη εφαρμογή για την διαχείριση των κωδικών σας. Μπορείτε να αποθηκεύσετε και να αναπαράγετε κωδικούς μέσω της εφαρμογής και όλα αυτά δωρεάν. 
Η εφαρμογή Dashlane σας παρέχει την δυνατότητα εισαγωγής διάφορων wallet items δωρεάν, κάτι το οποία δεν προσφέρει κάποια άλλη παρόμοια εφαρμογή. 
Ωστόσο, αν θέλετε να συγχρονίσετε τους κωδικούς σας, να κρατήσετε κάποιο back-up και να αποκτήσετε πρόσβαση των κωδικών σας μέσω web, τότε θα πρέπει να πληρώσετε κάποιο subscription που προσφέρει η εφαρμογή.

6. RoboForm

Εαν ο κύριος λόγος που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο Password Manager είναι για να συμπληρώνετε αυτόματα τα διάφορα web forms, τότε η εφαρμογή RoboForm κάνει εξαιρετική δουλειά. 
Παρά το ότι και άλλες Password Manager εφαρμογές μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά, η εφαρμογή RoboForm εστιάζει στο να κάνει αυτή την διαδικασία εύκολη και γρήγορη. 
Μπορείτε παράλληλα να αποθηκεύσετε κωδικούς και να αναπαράγετε νέους μέσω της εφαρμογής. Εαν θέλετε να κάνετε οποιοδήποτε συγχρονισμό των κωδικών σας, τότε θα πρέπει να κάνετε subscribe στο RoboForm Everywhere το οποίο παρέχει την δυνατότητα αποκρυπτογραφημένου συγχρονισμού.

7. mSecure

H εφαρμογή mSecure προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά όμοια με άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, για ένα μικρό ποσό το οποίο θα χρειαστεί να πληρώσετε μια φορά. 
Δίνει την δυνατότητα αποθήκευσης κωδικών, αναπαραγωγής νέων, δημιουργία διάφορων custon login types και άλλα πολλά. Μπορείτε παράλληλα να παραμετροποιήσετε λίγο την εμφάνιση της εφαρμογής χρησιμοποιώντας δικά σας εικονίδια καθώς επίσης και να κάνετε Sync με το iCloud ή το Dropbox. 
Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε πως η εφαρμογή χρησιμοποιεί το 256-bit Blowfish encryption (αντί του AES 256-bit). Είναι μια πιο γρήγορη μέθοδος ασφάλειας, αλλά από πολλούς ειδικούς θεωρείται ως μια λιγότερο ασφαλής μέθοδος.

8. LoginBox Pro

Η εφαρμογή LoginBox Pro δεν είναι τόσο εξελιγμένη όσο οι υπόλοιπες που αναφέραμε πιο πάνω, ωστόσο αποτελεί μια πολύ απλή εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους χρήστες, ενώ παρέχει και έναν built-in browser ο οποίος θα συμπληρώνει αυτόματα τους κωδικούς σας. 
Η εφαρμογή έχει επίσης την δυνατότητα αποθήκευσης διαφόρων σημειώσεων. Χρησιμοποιεί το AES encryption και επιτρέπει τον συγχρονισμό των κωδικών σας και των σημειώσεων μεταξύ των διάφορων συσκευών σας. 
Για ένα μικρό αντίτιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, ενώ παράλληλα υπάρχει και η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής η οποία είναι με διαφημίσεις και την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε αν σας ταιριάζει για τις ανάγκες σας, πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά.


ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.