.

Τα smartphone ως μια κοινή πλατφόρμα στη βιομηχανία της ασφάλειας


Η διαλειτουργικότητα του VMS (Video Management Software), του ελέγχου πρόσβασης, των συστημάτων συναγερμού και άλλων τεχνολογιών, ήδη προσφέρουν βελτιωμένη λειτουργική αποδοτικότητα και δυνατότητες, με την εκμετάλλευση των προϊόντων και του συνόλου των δεδομένων που συλλέγονται. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί, και το κόστος θα συνεχίσει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Πέρα από τους Κεντρικούς Σταθμούς, η σύγκλιση των εφαρμογών ασφάλειας επεκτείνεται και σε νέες πλατφόρμες και νέα ενδιαφερόμενα μέρη.

Καθώς τα smartphone έχουν γίνει ισχυρά και οικονομικά προσιτά, βρίσκονται παντού ανάμεσα μας και τροφοδοτούν μια νέα πλατφόρμα για την ασφάλεια. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ήδη κάτοχοι smartphone και πολλοί οργανισμοί έχουν ήδη υιοθετήσει κινητές εφαρμογές σε κάποια μορφή για την ασφάλεια, αλλά με περιορισμένες δυνατότητες και για περιορισμένο αριθμό χρηστών, συνήθως τα μέλη της ομάδας ασφάλειας, ή μια χούφτα στελεχών. Αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Το επόμενο κύμα των προϊόντων της ασφάλειας θα καθοδηγείται από τους μυριάδες αισθητήρες, τις κινητές εφαρμογές, και τις δυνατότητες επικοινωνίας των smartphone. Πέρα από τις κλήσεις φωνής, τα σημερινά smartphone διαθέτουν πακέτα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi, υψηλής ποιότητας streaming video και ήχου, Bluetooth Low Energy 4.0 που καταναλώνει πολύ λίγη ενέργεια, και έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν με ένα αυξημένο αριθμό wearable και Internet of Things (IoT) συσκευών.

Τα σημερινά smartphone διαθέτουν επίσης μια αυξανόμενη σειρά από αισθητήρες, γυροσκόπια, επιταχυνσιόμετρα, μαγνητόμετρα κ.α., που παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το άμεσο περιβάλλον τους, που όταν συνδυάζονται με GPS, Bluetooth και WiFi, μπορούν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με τα σημεία που οι άνθρωποι βρίσκονται μέσα σε κτίρια με συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια.

Οι πρώτες εφαρμογές περιλαμβάνουν λύσεις ελέγχου πρόσβασης με χρήση RFID ή Bluetooth, αλλά και κινητές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων και άλλων ατόμων στο εσωτερικό κτιρίων κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενισχύοντας την επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών με τα κέντρα ελέγχου ασφάλειας.

Από την άποψη της διαχείρισης της ασφάλειας, το σύνολο των πληροφοριών από αισθητήρες, τοποθεσίες, βίντεο και άλλων πληροφοριών από κινητές συσκευές σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, προσφέρουν μεγάλο όγκο πληροφοριών που μπορούν να αναλυθούν για να βελτιώσουν πρότυπα και λειτουργική αποδοτικότητα, αλλά και για το σχεδιασμό αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και πλήθος άλλων χρήσεων.

Σε ατομικό επίπεδο, τα smartphone μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά λεπτομερείς προσωπικές πληροφορίες ειδικά για ένα άτομο, με βάση τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες της κινητής συσκευής του, πάντα με την προϋπόθεση ότι οι αναγκαίες συναινέσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής έχουν ληφθεί από αυτά τα άτομα εκ των προτέρων.

Οι Big Brother ανησυχίες μπορεί να υπάρχουν, αλλά τα οφέλη για την οργάνωση σε εκτελεστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ασφάλειας θα υπερισχύσει, ειδικά αν οι ενδιαφερόμενοι ενημερωθούν για τις πολιτικές και βεβαιωθούν ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται από εφαρμογές για κινητά χρησιμοποιούνται από τους οργανισμούς μόνο για προκαθορισμένες χρήσεις, ή κάτω από ειδικές συνθήκες (δηλαδή μόνο αν ένα συγκεκριμένο γεγονός συμβεί).

Ζούμε μια πολύ συναρπαστική περίοδο στον κλάδο της ασφάλειας. Κάθε μέρα νέες δυνατότητες αναδύονται που κάνουν τις παλιές να δείχνουν ξεπερασμένες. Αυτές οι μοντέρνες και μελλοντικές δυνατότητες θα είναι οι βασικοί παράγοντες για την νέα τάση, τη σύγκλιση και τη διαλειτουργικότητα των εφαρμογών ασφάλειας στα smartphone ως μια κοινή πλατφόρμα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.