.

Κυκλοφόρησε smartphone που ξεκλειδώνει με σαρωτή ίριδας


Την είχαμε πρωτοδεί σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το Minority Report, και μέσα σε μια δεκαετία έκανε την εμφάνισή της σε πειραματικό στάδιο σε διάφορες συσκευές. Μιλάμε για την τεχνολογία της σάρωσης ίριδας, μιας μορφής βιομετρικού σκάνερ, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια εναλλακτική μορφή ταυτοποίησης ενός ατόμου.



Σύμφωνα με τον Guardian, πρίν από λίγες ώρες, στην Ιαπωνία, η εταιρεία Fujitsu παρουσίασε τo πρώτo smartphone που χρησιμοποιεί την τεχνολογία σάρωσης της ίριδας για το ξεκλείδωμά του, φιλοδοξώντας να καταργήσει τα passwords, σηματοδοτώντας μια από τις πρώτες της εφαρμογές σε ευρεία κλίμακα.

Το smartphone της Fujitsu που διατίθεται από το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας NTT Docomo, χρησιμοποιεί ένα σύστημα LED και μια ειδική κάμερα που φωτογραφίζει την ίριδα του χρήστη για να ξεκλειδώσει τη συσκευή, λειτουργώντας όπως ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων που εξοπλίζει αρκετές κορυφαίες συσκευές μεγάλων κατασκευαστών.

Θεωρητικά, η ανθρώπινη ίριδα, το σχήμα της οποίας παγιώνεται στην ηλικία των 2 ετών, μένει άφθαρτη αφού προστατεύεται από τον κερατοειδή, εν αντιθέσει με την επιδερμίδα των δακτύλων και αποτελεί μια πιο ασφαλή βιομετρική μέθοδο ταυτοποίησης, αν και έχει αποδειχτεί ότι είναι μπορεί να παρακαμφθεί όταν χρησιμοποιηθεί φωτογραφία υψηλής ανάλυσης.

Το σύστημα σάρωσης ίριδας που χρησιμοποιεί η συσκευή της Fujitsu, τελειοποιείται όσο περισσότερο χρησιμοποιείται από τον κάτοχο, αφού μαθαίνει να διαβάζει την ίριδά του ταχύτερα, υποστηρίζουν οι κατασκευαστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη εταιρεία που εξόπλισε smartphone της με την εν λόγω τεχνολογία είναι η κινεζική ΖΤΕ, ενώ και η Samsung έχει ήδη καταθέσει αίτημα για την κατοχύρωση παρεμφερούς ευρεσιτεχνίας.

Παρακολουθήστε το βίντεο παρουσίασης της νέας συσκευής της Fujitsu:



Ετικέτες , ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.