.

To video ντοκουμέντο για την υπεξαίρεση 1 εκατ. ευρώ από εργαζόμενο σε εταιρία security


Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση του 45χρονου από την Κρήτη που υπεξαίρεσε συνολικά περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ από την εταιρία στη οποία εργαζόταν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, ο προϊστάμενος της εταιρίας security φαίνεται να μπαίνει στην αποθήκη και να παίρνει ένα χαρτόκουτο από ένα γραφείο. Στους συναδέλφους του είπε ότι το κουτί περιείχε παλιά λιπαντικά που θα πέταγε στα σκουπίδια. Ελάχιστα λεπτά αργότερα ο 45χρονος βγαίνει από τα γραφεία βάζει το κουτί στη μηχανή και φεύγει. Την επόμενη ημέρα, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας διαπιστώνει έκπληκτος ότι από το κεντρικό χρηματοκιβώτιο της εταιρίας, η οποία εφοδιάζει με μετρητά ATM τραπεζών στην Κρήτη, είχαν κάνει φτερά περίπου 560.000 ευρώ.

"Και βλέπουμε το Γιώργο, Κυριακή 8 η ώρα, να έχει πάρει τα λεφτά, να τα έχει βάλει σε μια κούτα, να παίρνει την κούτα και να φεύγει σαν κύριος. Δεν τον απασχόλησαν ούτε οι κάμερες που τον γράφανε ούτε τίποτα", λέει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Χάρης Ρισσάκης στη ΝΕΡΙΤ.

Από την έρευνα που έκαναν οι υπεύθυνοι της εταιρίας διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ο 45χρονος το τελευταίο εξάμηνο είχε υπεξαιρέσει ακόμα 650.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα κατά τον εφοδιασμό των ATM με μετρητά.

Περίπου μία εβδομάδα μετά την υπεξαίρεση, ο προϊστάμενος της εταιρίας security, εμφανίστηκε στον εισαγγελέα Ηρακλείου, συνοδευόμενος από δύο δικηγόρους. Σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχθηκε ότι είχε πάρει λεφτά επειδή χρώσταγε σε τοκογλύφους.

Επειδή είχε παρέλθει το αυτόφωρο, ο 45χρονος δεν συνελήφθη, ενώ ακόμα δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του επειδή η εισαγγελία περιμένει να της παραδοθούν κάποια συμπληρωματικά στοιχεία από τις Αρχές που σχημάτισαν τη δικογραφία για τη υπόθεση.

"Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι θα μπει φυλακή επειδή έχει κάνει μια υπεξαίρεση πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Όταν ενημερώθηκα ότι έφυγε και πήγε σπίτι του, το πρώτο που ένιωσα ήτανε βλάκας" λέει ο κ. Ρισσάκης.

Η εταιρία security απασχολεί περίπου 200 άτομα και λόγω του μεγάλου ποσού που υπεξαιρέθηκε αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Ο ιδιοκτήτης της καλεί τον 45χρονο να επιστρέψει τα χρήματα κι έτσι να ελαφρύνει τη θέση του.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.