.

Χάκαραν τα προσωπικά δεδομένα 18 εκατ. Αμερικανών πολιτών


Τέσσερις φορές περισσότερο από ότι υπολόγιζαν, έχουν αυξηθεί οι χακαρισμένοι λογαριασμοί των υπαλλήλων του Γραφείου της Διεύθυνσης Προσωπικού της Αμερικής.


Τα προσωπικά δεδομένα των κατά εκτίμηση 18 εκατομμυρίων, πρώην, νυν και μελλοντικών ομοσπονδιακών υπαλλήλων επλήγησαν από παράβαση του κυβερνοχώρου στο Γραφείο Διεύθυνσης Προσωπικού (OPM) των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι αντίστοιχο με το ΑΣΕΠ της Ελλάδας. Ο αριθμός αυτόςαναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Ο Διευθυντής του FBI James Comey έδωσε τον αριθμό των 18 εκατομμυρίων ως εκτίμηση σε μια πρώτη "κλειστή" ενημέρωση που είχε με γερουσιαστές κατά τις τελευταίες εβδομάδες, χρησιμοποιώντας τα εσωτερικά στοιχεία του OPM (Γραφείο Διεύθυνσης Προσωπικού). Αξιωματούχοι των ΗΠΑ που ενημέρωσε ο διευθυντής του FBI αναφέρουν ότι εκείνοι που επηρεάζονται μπορεί να είναι άτομα που υπέβαλαν αίτηση για κυβερνητικές θέσεις, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν κατέληξαν να εργάζονται για την κυβέρνηση.

Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι, μετά την εισβολή του περασμένου έτους από χάκερς, θα έπρεπε να κινητοποιήσει τους υπαλλήλους του OPM να αποκλείσουν κάθε πρόσβαση από KeyPoint, αφού μέσω τέτοιου πληκτρολογίου είχαν παραβιάσει τον κυβερνοχώρο. Επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει σοβαρές βλάβες. 

Οι ερευνητές των Ηνωμένων Πολιτειών πιστεύουν ότι η κινεζική κυβέρνηση είναι πίσω από την εισβολή στον κυβερνοχώρο, διότι αυτή θεωρείται η κύρια απειλή ενάντια της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η OPM έχει μέχρι στιγμής εκτιμήσει στα 4.200.000 άτομα που οι πληροφορίες τους βρίσκονται σε κίνδυνο. Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας είπε ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και ότι δεν έχει επαληθευτεί ο ακριβείς αριθμός των χακαρισμένων λογαριασμών.

Ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που οι λογαριασμοί τους έχουν χακαριστεί αναμένεται να αυξηθεί, επειδή οι χάκερ έχουν πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για άδειες ασφάλειας και είναι γνωστά ως ερωτηματολόγια SF86, τα οποία περιέχουν τις προσωπικές πληροφορίες πολλών μελών της οικογένειας αλλά και των συγγενών κάθε κυβερνητικού αξιωματούχου που εργαζόταν παλιότερα ως υπάλληλος του οργανισμού, αναφέρουν οι αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι του OPM αντιμετωπίζουν πολλαπλές ακροάσεις του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα σχετικά με το χάκινγκ και την αντίδρασή τους σε αυτό. Παράλληλα υπάρχει αυξημένη απογοήτευση από τους νομοθέτες και τους κυβερνητικούς υπαλλήλους ότι η αντίδραση της κυβέρνησης Ομπάμα έχει ελαχιστοποιήσει τη σοβαρότητα της παράβασης.

Εσωτερικοί ελεγκτές του OPM ανέφεραν προς την Επίβλεψη της Βουλής και Κυβερνητικής Επιτροπής Υποθέσεων την περασμένη εβδομάδα ότι οι βασικές βάσεις δεδομένων στέγασης, τα ευαίσθητα εθνικά δεδομένα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών για τους ελέγχους του ιστορικού, δεν έχουν γνωριστεί ως ομοσπονδιακά πρότυπα ασφαλείας.

"Δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος όγκος (11 από τα 47 συστήματα) των συστημάτων OPM της πληροφορικής που λειτουργεί χωρίς έγκυρη άδεια, αλλά πολλά από αυτά τα συστήματα είναι από τις πιο κρίσιμες και ευαίσθητες εφαρμογές που ανήκουν στον οργανισμό," έγραψε στην κατάθεσή του ο Michael Esser, βοηθός γενικού επιθεωρητή OPM για τους ελέγχους, καθώς προετοιμαζόταν για την επιτροπή.

Η Katherine Archuleta, η οποία ηγείται του OPM, έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει από το περιβάλλον της, την αποτυχία του οργανισμού της για την προστασία των βασικών στοιχείων της εθνικής ασφάλειας, βραβευθείς από ξένες μυστικές υπηρεσίες, καθώς και για το πώς σιγά-σιγά ο οργανισμός έχει παράσχει τις πληροφορίες.

Ο Rep Stephen Lynch, D-Mass, κατά την ακρόαση την περασμένη εβδομάδα είπε στην Archuleta: "Μακάρι να ήσασταν τόσο επίμονη και εργατική στη διατήρηση των στοιχείων μακριά από τα χέρια των χάκερς όσο στην διατήρηση των πληροφοριών μακριά από τα χέρια του Κογκρέσου."

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.