.

Περισσότερες από 20 ψεύτικες κεραίες κινητής τηλεφωνίας παρακολουθούν τις κλήσεις των Λονδρέζων


Περισσότερες από 20 ψεύτικες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που παρακολουθούσαν τις κλήσεις των πολιτών βρέθηκαν ενεργές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δέκτες υποκλοπής IMSI ήταν τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία του Λονδίνου, όμως η Μητροπολιτική Αστυνομία αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιος τις ελέγχει ή με ποιον τρόπο χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες που συλλέγονται.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τον Independent, αυτού του είδους η τεχνολογία χρησιμοποιείται συχνά από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών για την παρακολούθηση υπόπτων, παρόλο που η χρήση τους μπορεί να παρέχει πληροφορίες για τις κλήσεις και τις κινήσεις εκείνων των πολιτών που δεν εμπλέκονται σε κάποια υπόθεση.

«Εταιρείες πωλούν (τις κεραίες) στην μαύρη αγορά, σε όποιον μπορεί να πληρώσει. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι το τι κάνει η αστυνομία για να προστατέψουν τους ανθρώπους από την χρήση τους από εγκληματίες και πότε τις χρησιμοποιούν και τις νομικό υπόβαθρο χρησιμοποιείται», ανέφερε ο Eric King, υποδιευθυντής της οργάνωσης Privacy International.

«Καθώς δεν έχει ούτε επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί, απλώς δεν ξέρουμε γιατί χρησιμοποιούνται, αν χρησιμοποιούνται. Δεν ξέρουμε πως επιβλέπονται. Δεν ξέρουμε την θεσπισμένη βάση που στην οποία βασίζεται, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ποιος ελέγχει την χρήση», τόνισε ο Tim Johnston στο δίκτυο Sky News που ασχολείται με την νομοθεσία της παρακολούθησης.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.