.

Κλοπή δεδομένων από 2.000 πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες!


Αρκετά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης ATM της Virginia Credit Union, παραβιάστηκαν με συσκευές skimming, μέσω των οποίων απατεώνες συνέλεξαν δεδομένα από 2.000 πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Με τα δεδομένα οι απατεώνες κλωνοποίησαν τις κάρτες αυτές και κατάφεραν να αποσύρουν χρήματα από τους λογαριασμούς των θυμάτων, χωρίς φυσικά να το γνωρίζουν.

Όπως αναφέρει το secnews, τα skimmers είναι τα γνωστά μηχανήματα ανάγνωσης καρτών, τα οποία όμως θεωρούνται παράνομα και μπορούν να διαβάσουν και να συλλέξουν πληροφορίες από τη κάρτα που περνάει από το σύστημα σάρωσης. Τις περισσότερες φορές, είναι εφοδιασμένα και με ένα ειδικό τσιπ, το οποίο επιτρέπει τη καταγραφή του PIN και την αποθήκευση του.

Η Virginia Credit Union, ανακοίνωσε ότι οι απατεώνες δεν κατάφεραν να κάνουν συναλλαγές χρησιμοποιώντας τις κλωνοποιημένες κάρτες, και λίγοι πελάτες επλήγησαν με αυτό τον τρόπο. Ωστόσο, η τράπεζα ενημέρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος για παράνομες μεταφορές και συναλλαγές για όλες τις κάρτες και ξεκίνησε έτσι ενέργειες για την αντικατάσταση αυτών.

Σύμφωνα με την έρευνα της Virginia Credit Union, οι συσκευές skimming εντοπίστηκαν στα καταστήματα Southpark και The Glenside, αλλά ευτυχώς λειτούργησαν για σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να εντοπιστούν.

Οι αρχές έχουν αναλάβει την έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των απατεώνων. Η τράπεζα έχει στείλει σε όλους τους πελάτες επιστολή για να τους ενημερώσει για το περιστατικό και να τους ζητήσει να ελέγχουν τις κινήσεις των λογαριασμών τους και αν δουν κάτι περίεργο να το αναφέρουν άμεσα. Επίσης συμβουλεύει και για την άμεση αλλαγή του PIN σε όλες τις κάρτες, καθώς και την αλλαγή του σε τακτά χρονικά διαστήματα, για περισσότερη ασφάλεια.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.