.

Με 20.000 κάμερες σώματος θα εφοδιαστεί η αστυνομία Λονδίνου



Οι αστυνομικοί του Λονδίνου θα εφοδιαστούν με 20.000 κάμερες που θα τις φορούν επάνω τους ώστε να τους βοηθούν στη συλλογή στοιχείων και να βελτιώσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην αστυνομία.

"Για πολύ μεγάλο διάστημα, ο εξοπλισμός μας υπολειπόταν κατά πολύ της τεχνολογίας που διαθέτουν σχεδόν όλοι για να παρακολουθούν τα γεγονότα καθώς εξελίσσονται", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Επιθεωρητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Μπέρναρντ Χόγκαν-Χάουι. "Πολύ σύντομα, οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς μας θα μπορούν να καταγράφουν τις ιδιαίτερες προκλήσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν", σημείωσε.

Οι 20.000 κάμερες που θα φέρουν οι Λονδρέζοι αστυνομικοί είναι περισσότερες από τις κάμερες που χρησιμοποιούν αστυνομικές δυνάμεις σε οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει επικριθεί πρόσφατα για την πρακτική της επιτόπιας, τυχαίας έρευνας προσώπων που εφαρμόζει, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι στοχεύει δυσανάλογα σε ανθρώπους που προέρχονται από μειονότητες, με αποτέλεσμα να πυροδοτείται η δυσπιστία του κοινού απέναντι στις αρχές.

Αξιωματικοί που συμμετείχαν σε μια δοκιμή 1.000 καμερών σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου ανέφεραν ότι οι συσκευές αυτές είναι "πολύτιμες όσον αφορά την εμπιστοσύνη και όπου είναι υπό εξέταση η συμπεριφορά των αστυνομικών, για παράδειγμα στις επιτόπιες, τυχαίες σωματικές έρευνες". Στη δοκιμή αυτή διαπιστώθηκε επίσης ότι οι κάμερες βοηθούν τους αστυνομικούς να συγκεντρώνουν στοιχεία, αυξάνουν τον αριθμό των ανθρώπων που ομολογούν την ενοχή τους και επιταχύνουν τη δικαστική διαδικασία.

Με τέτοιες κάμερες θα εφοδιαστούν οι περισσότεροι ένστολοι αστυνομικοί του Λονδίνου μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.