.

27 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο της Τυνησίας


ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές φωτογραφίες 

Στους 27 οι νεκροί σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας - Οι τρομοκράτες έφτασαν με βάρκα στην παραλία Σους και κατόπιν επιτέθηκαν σε κοντινό ξενοδοχείο - Αναφορές για επίθεση και σε δεύτερο ξενοδοχείο

Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε παραλία κοντά σε τουριστικό ξενοδοχείο στην πόλη Sousse, στα κεντροανατολικά της Τυνησίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας, Μοχάμεντ Αλί Αρούι, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 27 ενώ μπορεί να αυξηθεί.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας επισήμανε πως ένας από τους δύο δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Όσο για τον δεύτερο οι τοπικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Τυνησία είναι Βρετανοί και Γερμανοί τουρίστες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες , ένας εκ των τρομοκρατών που έσπειρε το θάνατο στην παραλία Σους, ήταν ντυμένος σαν τουρίστας καθώς φορούσε ένα κοντό παντελόνι. 
Οι τρομοκράτες είχαν Καλάσνικοφ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα «Bild». 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών έξω από το ξενοδοχείο.

Σημειώνεται πως η Τυνησία βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας έπειτα από την πρόσφατη αιματηρή επίθεση ισλαμιστών σε μουσείο της χώρας. 

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές για δύο επιθέσεις σε δύο διαφορετικά ξενοδοχεία, ενώ για την πρώτη τρομοκρατική επίθεση οι νεκροί υπολογίζονται στους 27 και οι τραυματίες στους έξι, αριθμός που επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σε κρατικό τηλεοπτικό σταθμό.






Σε φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, η γνησιότητα της οποίας δεν επιβεβαιώνεται, φέρεται να απεικονίζεται ένας από τους δράστες να κείτεται στο έδαφος αφού έχει δεχθεί τα πυρά της αστυνομίας.


Καταδικάζει το ΥΠΕΞ τη βία της τρομοκρατίας και του τζιχαντισμού

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχεία της πόλης Σους της Τυνησίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους των θυμάτων και την αμέριστη συμπαράστασή μας στο λαό και στις κυβερνήσεις της Τυνησίας και των χωρών που θρηνούν θύματα.

H Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της στη φίλη Τυνησία που δοκιμάζεται από τη βία της τρομοκρατίας και του τζιχαντισμού.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.