.

Επίθεση αυτοκτονίας έξω από νοσοκομείο της Νιγηρίας


Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όταν δύο βομβίστριες αυτοκτονίας σκότωσαν τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 16 διαπράττοντας μια επίθεση που προστίθεται σε μακρά σειρά παρόμοιων ενεργειών, την ευθύνη για τις οποίες οι αρχές αποδίδουν σε ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ. Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι νεκροί είναι πέντε και οι τραυματίες δώδεκα.

Οι δύο γυναίκες προσπάθησαν μεταμφιεσμένες να μπουν σε δημόσιο νοσοκομείο, αλλά όταν δεν κατάφεραν να μπουν, επειδή τις σταμάτησαν φρουροί στην πύλη αποφάσισαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, εκείνη τη στιγμή πέθαναν οι δύο βομβίστριες, οι δύο φρουροί καθώς και ένα ακόμη άτομο που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

«Απομακρύναμε τις απανθρακωμένες σορούς δύο φρουρών, ενός πολίτη και των δύο βομβιστριών», είπε ο Αουάλ Μοχάμεντ, κάτοικος της συνοικίας Μολάι, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο.

Ο Μουχαμαντού Μπουχάρι, νέος πρόεδρος της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής, η οικονομία της οποίας είναι η μεγαλύτερη της Μαύρης Ηπείρου, ανακοίνωσε αμέσως μετά την ορκωμοσία του τον περασμένο μήνα ότι το Μαϊντουγκούρι θα γίνει το επιχειρησιακό κέντρο στην εκστρατεία εναντίον της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.