.

Ο μυστηριώδης κυβερνο-στρατός της Υεμένης


Μια μυστηριώδης ομάδα χάκερ έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να αποκαλύψουν τα κρατικά μυστικά της Σαουδικής Αραβίας. Ονομάζεται «Ο Κυβερνο-στρατός της Υεμένης», όμως σύμφωνα με το δίκτυο Buzzfeed, δεν είναι γνωστό το αν έχει βάση την συγκεκριμένη χώρα. Αυτή την περίοδο, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας προσπαθούν να εντοπίσουν ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από αυτή την ομάδα και ποιος είναι ο απώτερος στόχος τους.

Όλα ξεκίνησαν στις 14 Απριλίου, όταν η ιστοσελίδα της εφημερίδας Al Hayat καταλήφθηκε από άτομα που αναρτούσαν απειλές προκειμένου να αποτρέψουν την Σαουδική Αραβία από το να επέμβει στις εσωτερικές συγκρούσεις στην Υεμένη. Λίγο καιρό μετά, μια ομάδα ατόμων που αυτοαποκαλούνταν «Ο Κυβερνο-στρατός της Υεμένης» ανέλαβαν την ευθύνη και σύντομα ξεκίνησαν μια καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #OpSaudi.

Στις 20 Μαΐου το Υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δέχτηκε κυβερνοεπίθεση και την επόμενη μέρα η Ιρανική ιστοσελίδα ειδήσεων FARS δημοσίευσε ένα άρθρο, στο οποίο η μυστηριώδης ομάδα προειδοποιούσε πως σύντομα θα αποκαλύψει προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες ομοσπονδιακών υπαλλήλων και διπλωματών της Σαουδικής Αραβίας. Σύντομα, τέτοιου είδους πληροφορίες κυκλοφόρησαν στην σελίδα Pastebin.com.

Ένα περίπου μήνα μετά από αυτό το περιστατικό, η Wikileaks ανακοίνωσε πως πράγματι η συγκεκριμένη ομάδα χάκερ ήταν υπεύθυνη για την υποκλοπή αυτών των στοιχείων, τα οποία αποδείκνυαν μάλιστα την επιχορήγηση ομάδων Ισλαμιστών στην Σαουδική Αραβία. Από εκείνη τη μέρα, ο κυβερνο-στρατός παραμένει σιωπηλός, αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήματα των δημοσιογράφων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν μέλη του.

Ο Boaz Dolev, διευθυντής της Ισραηλινής εταιρείας ασφαλείας στο διαδίκτυο,Clearsky, διατείνεται ότι η ομάδα έχει βάση το Ιράν.

«Οποιοσδήποτε πιστεύει πως μια ομάδα χάκερ από την Υεμένη κατάφερε να μπει στο σύστημα της Σαουδικής Αραβίας έχει παραισθήσεις ή δεν καταλαβαίνει τίποτα σχετικά με τον κόσμο του χάκινγκ σήμερα», εξήγησε ο Dolev, προσθέτοντας ότι για το Ιράν θα ήταν ευκολότερο να ρίξει το φταίξιμο σε μια άλλη χώρα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο δίκτυο Buzzfeed, το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε εναντίον 550 στόχων, οι μισοί εκ των οποίων βρίσκονταν στην Σαουδική Αραβία, είχε στόχο την κατασκοπεία και 'σε καμιά περίπτωση τον λεγόμενο «χακτιβισμό» (ακτιβισμός μέσω κυβερνοεπίθεσης). Επίσης, πολλές διευθύνσεις IP εντοπίστηκαν στο Ιράν.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως λογαριασμοί στο Twitter που εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στον κυβερνο-στρατό της Υεμένης το 2014, ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του Ιράν πήρε τον έλεγχο του κινήματός τους. Ακόμα, δεν είναι λίγες οι φορές που η ομάδα των χάκερ χρησιμοποίησε φράσεις των Anonymous, είτε για να δείξει την ενότητά της με την συγκεκριμένη ακτιβιστική οργάνωση, είτε για να παραπλανήσει σχετικά με τους πραγματικούς σκοπούς της.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.