.

Εντολή για βελτίωση των υπηρεσιών ασφαλείας στα αεροδρόμια από τον επικεφαλή εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ


Την εντολή σε αμερικανικά αεροδρόμια να βελτιώσουν την ασφάλειά τους έδωσε τη Δευτέρα ο Τζε Τζόνσον, επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (Homeland Security) των ΗΠΑ, μετά από αναφορές στο τύπο ότι το προσωπικό σε σημεία ελέγχου όπου οι επιβάτες και οι αποσκευές τους περνάνε από μηχανήματα δεν είχαν καταφέρει να βρουν ψεύτικα εκρηκτικά και όπλα στο 95% των δοκιμασιών που τους υπέβαλλαν πράκτορες με πολιτικά.

Οι ελεγκτές ασφάλειας στα αεροδρόμια, που είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ασφάλειας Μεταφορών, δεν βρήκαν απαγορευμένα όπλα σε 67 από 70 ελέγχους σε δεκάδες αεροδρόμια στη χώρα, σύμφωνα με το κανάλι ABC News, που αναφέρθηκε σε αξιωματούχους στους οποίους κοινοποιήθηκε μια αναφορά από τον γενικό ελεγκτή της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας.

Ο Τζόνσον, του οποίου το τμήμα επιβλέπει τη Διεύθυνση, έμαθε για τα παραπάνω πρόσφατα δοκιμαστικά την περασμένη εβδομάδα.

Σε ένα τεστ, σύμφωνα με την αναφορά, οι ελεγκτές ασφάλειας σταμάτησαν έναν πράκτορα με πολιτικά όταν χτύπησε συναγερμός, αλλά όταν τον έψαξαν σωματικά τους διέφυγε μια ψεύτικη βόμβα που είχε επικολληθεί με ταινία στη πλάτη του.

Ο Τζόνσον είπε σε μια ανακοίνωσή του χθες ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων ήταν απόρρητα, αλλά ότι είχε παραγγείλει στη Διεύθυνση να αλλάξει τις διαδικασίες ελέγχου "για να επιλύσει συγκεκριμένα κενά που βρεθήκαν" στη διαδικασία ελέγχων με τους πράκτορες. Παρήγγειλε επίσης σε όλους τους αξιωματικούς και διευθυντές της Διεύθυνσης σ' όλη τη χώρα να περάσουν παραπάνω εκπαίδευση και να ελέγξουν και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν.

Οι δοκιμαστικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν, είπε, προσθέτοντας ότι "οι αριθμοί σε τέτοιες αναφορές δεν φαίνονται ποτέ καλοί όταν τους βγάζεις εκτός πλαισίου αλλά είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της συνεχούς εξέλιξης της αεροπορικής μας ασφάλειας, και τους παίρνουμε πολύ σοβαρά".
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.