.

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία


Μια υπόθεση που μοιάζει με ισλαμική επίθεση συνέβη σήμερα στο Σεντ Κουαντιν Φαλαβιέ στην περιοχή Ιζέρ σε εργοστάσιο γκαζιού. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες. Ο φερόμενος ως δράστης εισέβαλε στις εγκαταστάσεις κρατώντας μια ισλαμική σημαία που πολλοί αναφέρουν πως πρόκειται για τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους και έβαλε φωτιά σε σειρά από φιάλες γκαζιού, προκαλώντας σοβαρή έκρηξη. Άλλες πληροφορίες μιλούν για το άψυχο σώμα ενός νεκρού που βρέθηκε κοντά στο εργοστάσιο.


Άγνωστο όχημα εισέβαλε στον ιδιωτικό χώρο του εργοστασίου λίγο μετά τις 10π.μ. τοπική ώρα και άρπαξε τις φιάλες γκαζιού που βρίσκονταν στο σημείο. Αν και οι πληροφορίες έρχονται συνεχώς, λέγεται πως δύο ήταν οι δράστες που εισέβαλαν στο εργοστάσιο με σκοπό να προκαλέσουν τον τρόμο. Η αστυνομία αναφέρει πως έχει συλλάβει έναν φερόμενο ως δράστη. Σύμφωνα με τις γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας της χώρας πρόκειται για άτομο γνωστό στην αστυνομία εδώ, ηλικίας περίπου 30 ετών.



Η φωτογραφία αυτή κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ως εκείνη του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης. Όπως όμως σημειώνει η Le Monde όμως πρόκειται για μέλος της Τζιχάντ από την Αλβανία, ο οποίος και σκοτώθηκε στη Συρία τον Αύγουστο του 2014.



Σε ό, τι αφορά στο αποκεφαλισμένο σώμα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι εργαζόμενος της επιχείρησης. Το τοπικό μέσο ενημέρωσης Dauphine Libere σημειώνει πως το κεφάλι του βρέθηκε μερικά μέτρα πιο μακριά από το άψυχο σώμα του. Φαίνεται πως το κεφάλι του βρέθηκε "καρφωμένο" στα κάγκελα του περιβόλου του εργοστασίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως φέρει πάνω του επιγραφές στα αραβικά. Ειδική ομάδα εγκληματολογικών ερευνών φτάνουν στο σημείο, με τις αρχές να έχουν αποκλείσει τα σημεία όπου συνέβη η επίθεση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ αναμένεται να βρεθεί στο σημείο σε λίγα μόλις λεπτά. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της χώρας Μαουέλ Βαλς έδωσε διαταγή για "αυξημένη επαγρύπνηση" σε όλες τις ευαίσθητες περιοχές της επαρχία Ρον-Αλπ. Οι αντιτρομοκρατική φαίνεται πως βρισκόταν σε "κόκκινο συναγερμό" τις τελευταίες ημέρες για μια "τρομοκρατική επίθεση σε γαλλικό έδαφος". Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιστρέφει το απόγευμα εσπευσμένως στη Γαλλία, ενώ από το περιβάλλον του προέδρου αναφέρουν πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών. Συγκαλείται επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Αμυνας, ενώ "άμεση κινητοποίηση" των δυνάμεων ασφαλείας και "αυξημένη επαγρύπνηση" σε όλους τους "ευαίσθητους στόχους" στην περιφέρεια της Λυών ζήτησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, μετά την τζιχαντιστική επίθεση σε εργοστάσιο, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Το δικαστήριο του Παρισιού εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό αναφέροντας πως εκκινεί άμεσα έρευνα για δολοφονία και απόπειρα δολοφονιών, από εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.