.

Ευγένιος Κασπέρσκι: Κυβέρνηση πίσω από την εισβολή στο δίκτυό μας


Μια εξαιρετικά προηγμένη επιχείρηση εισβολής στο δίκτυό της αποκάλυψε η Kaspersky Lab. Ο ιδρυτής της Ευγένιος Κασπέρσκι βεβαιώνει ότι η επιχείρηση απέτυχε, διέγνωσε ότι πίσω από αυτήν βρίσκεται «μια κυβέρνηση» χωρίς να την κατονομάσει και κάλεσε όλες τις υπεύθυνες κυβερνήσεις να συναντηθούν και να συμφωνήσουν ότι δεν θα κάνουν το Ίντερνετ «Άγρια Δύση».

Σύμφωνα με την δημοσίευση στο επίσημο μπλογκ της Kaspersky, η προσπάθεια των επιτιθέμενων να παραμείνουν εκτός εμβέλειας των ραντάρ της εταιρείας ασφαλείας απέτυχε -προϊόντα και υπηρεσίες είναι άθικτα, ο πηγαίος κώδικάς τους δεν έχει μολυνθεί, δεδομένα πελατών παραμένουν ανέπαφα και το λογισμικό της εταιρείας θα γίνει πιο έξυπνο αφού γνωρίζει πλέον τα μυστικά του αποκαλούμενου "Duqu 2.0", διάδοχος του διαβόητου Duqu. Από την ανάλυση της επίθεσης προέκυψε ότι οι επιτιθέμενοι αξιοποίησαν κάποιες ευπάθειες των Windows που δεν ήταν έως τώρα γνωστές (και λέγονται zero-day vulrabilities). Γι'αυτό συνιστούν στους χρήστες των Windows να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την νεότερη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος στους υπολογιστές τους.

Ο Ευγένιος Κασπέρσκι αναφέρθηκε στην δημοσιοποίηση του γεγονότος λέγοντας πως «ακόμα κι αν πλήττει την φήμη μας, δεν με νοιάζει. Είμαστε εδώ για να σώσουμε τον κόσμο, κι αυτό συνεπάγεται κανέναν συμβιβασμό». H διερεύνηση της επίθεσης θα συνεχιστεί, είπε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Από τον Οκτώβριο του 2014, η Kaspersky Lab βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Interpol και την Europol, ώστε «η καταπολέμηση του ψηφιακού εγκλήματος να περάσει σε νέο επίπεδο».
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.