.

Το χρονικό της εισβολής των ληστών με καλάσνικοφ στο ξενοδοχείο της Κρήτης


Η ομάδα διοίκησης της ξενοδοχειακής μονάδας στο κοσμηματοπωλείο της οποία έγινε η ένοπλη ληστεία, με ανακοίνωσή της ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ. και τις Τοπικές Αρχές για την άμεση επέμβασή τους, ενώ δηλώνει πλήρως ικανοποιημένη για την αντιμετώπιση του συμβάντος από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της.

Παράλληλα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου συγχαίρει θερμά και ευχαριστεί τους συναδέλφους αστυνομικούς οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης των τριών επικίνδυνων κακοποιών.

Η ομάδα διοίκησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην ανακοίνωσή της «ενημερώνει πως κανένας επισκέπτης ή εργαζόμενος δεν τραυματίστηκε, ενώ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας αναστάτωσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Οι ληστές εισέβαλαν στο ξενοδοχείο ακινητοποιώντας με όπλα το προσωπικό ασφαλείας και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο. Το προσωπικό του ξενοδοχείου, το οποίο εκπαιδεύεται τακτικά σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, έδρασε άμεσα οδηγώντας τους επισκέπτες σε ασφαλές σημείο (προκαθορισμένο σημείο συγκέντρωσης), ενώ ο διευθυντής κάλεσε άμεσα την αστυνομία. Η εκπαιδευμένη ομάδα του ξενοδοχείου ασφάλισε όλες τις πόρτες γύρω από τον χώρο της υποδοχής και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους, απομονώνοντας τους δράστες και διαφυλάσσοντας τους επισκέπτες».

Συνεχίζοντας προσθέτει ότι «εντός λίγων λεπτών μεγάλη αστυνομική δύναμη κατέφθασε, η οποία κατέκλεισε την είσοδο του ξενοδοχείου, αποκλείοντας κάθε έξοδο διαφυγής των δραστών. Οι δράστες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν και αφού είχαν εξέλθει από τον χώρο του ξενοδοχείου, πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να ανταποδώσουν οι αστυνομικοί τα πυρά, τραυματίζοντάς τους. Οι τρεις άνδρες ήταν σεσημασμένοι, συνελήφθησαν και διακομίστηκαν από την αστυνομία στο νοσοκομείο».

Ακόμη το ξενοδοχείο αναφέρει ότι μετά τη λήξη των γεγονότων, ο διευθυντής του κατευθύνθηκε στο σημείο συγκέντρωσης των πελατών, ενημερώνοντάς τους για την ασφαλή λήξη του συμβάντος και παρέχοντάς τους τις αναγκαίες πληροφορίες και τη σχετική υποστήριξη. Παράλληλα, στο σημείο κατέφτασε η ηγεσία της ΕΛΑΣ καθώς και οι Τοπικές Αρχές και φορείς του τουρισμού, οι οποίοι βεβαιώθηκαν για την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων.

Από την πλευρά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου τονίζει σε δική της ανακοίνωση ότι: «Για άλλη μία φορά, οι Έλληνες Αστυνομικοί και ιδιαίτερα οι αστυνομικοί της Κρήτης, παρά τον πόλεμο που δέχονται τον τελευταίο καιρό αλλά και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν, αφιερώνοντας χρόνο πέραν του ωραρίου και σε βάρος της προσωπικής τους ζωής και των οικογενειών τους, απέδειξαν ότι ακόμα και ριψοκινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή κρατούν υψηλά το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους πολίτες, σημειώνοντας ακόμα μία τεράστια επιτυχία κατά του οργανωμένου εγκλήματος που μαστίζει τον τόπο μας».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «είναι μία απάντηση σε όσους αμφισβητούν την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, αλλά και του ρόλου μας στη σημερινή κοινωνία, την οποία κοινωνία καλούμε να σταθεί αρωγός στον δύσκολο αγώνα μας».

Στην ίδια ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου υπογραμμίζει ότι «τα αυτιά μας παραμένουν κλειστά σε σειρήνες που προσπαθούν να υποτιμήσουν το έργο μας, οι αστυνομικοί αυτοί που δίνουν τη ζωή τους για όλους μας θα είναι ο οδηγός μας, ευχή όλων μας είναι οι επιτυχίες του Σώματος να συνεχιστούν με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών» .

Ακόμη αναφέρει ότι η Ένωσή θα είναι στο πλευρό αυτών των συναδέλφων προσθέτοντας ότι «είμαστε σίγουροι ότι η Φυσική και Πολιτική ηγεσία θα σταθεί δίπλα τους, θα τους προστατέψει και θα τους επιβραβεύσει όπως οφείλει»

Τέλος τους συγχαίρει λέγοντας πως τους έκαναν υπερήφανους ευχόμενη να είναι πάντα δυνατοί και υγιείς για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.

Πηγή: ΑΠΕ
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.