.

Οι πιλότοι πρέπει να οπλοφορούν για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας


Ο Andy Danziger, πρώην πιλότος του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα, έγραψε σε άρθρο του στην New York Daily News, ότι όλοι οι πιλότοι μέσα στο κόκπιτ, θα πρέπει να οπλοφορούν για να αποτρέπονται οι τρομοκρατικές ενέργειες και οι αεροπειρατείες.

«Να δοθούν όπλα σε όλους τους πιλότους μέσα στο πιλοτήριο», έγραψε σε άρθρο του ο πιλότος Andy Danziger, πρώην πιλότος του Μπαράκ Ομπάμα, που αρθρογραφεί για σχετικά θέματα στην εφημερίδα New York Daily News.

«Στις ΗΠΑ γίνεται μεγάλη συζήτηση για την κατοχή των όπλων με αντικρουόμενες απόψεις, αλλά δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά αντίρρηση για να οπλοφορούν οι πιλότοι μέσα στο πιλοτήριο, με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέπονται οι τρομοκρατικές ενέργειες και οι αεροπειρατείες», υποστηρίζει ο έμπειρος πιλότος και αναφέρει ότι δεν θα είχε συμβεί η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αν οι πιλότοι οπλοφορούσαν.

Από το 2003 έχει δημιουργηθεί στις ΗΠΑ η οργάνωση Federal Flight Deck Officers (FFDOs), που έχει εκπαιδεύσει 2.500 οπλισμένους πιλότους με κόστος εκπαίδευσης 23 εκατ. δολάρια ετησίως. Οι οπλισμένοι πιλότοι της FFDOs πετούν σε ένα εκατομμύριο πτήσεις τον χρόνο και οι τρομοκράτες γνωρίζουν καλά, όπως επισημαίνει στο σχετικό δημοσίευμα ο Andy Danziger, ότι, αν προσπαθήσουν να εισβάλουν στον θάλαμο διακυβέρνησης ενός αεροσκάφους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κάννη ενός όπλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μόνη αποτελεσματική μέθοδος για την ασφάλεια των αεροσκαφών από την τρομοκρατία και τις αεροπειρατείες, είναι οι οπλισμένοι πιλότοι σε όλες τις πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της TSA (Transportation Security Administration), οι έλεγχοι που διεξάγονται από την υπηρεσία για εντοπισμό όπλων και βομβών στα αεροδρόμια δεν είναι 100% αποτελεσματικοί.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.