.

Με αεροσκάφη το FBI πάνω από τις πόλεις για επόπτευση και καταγραφή


Το FBI είναι υπεύθυνο για αεροσκάφη που με τη βοήθεια μικρής δύναμης του αέρα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις σε όλη τη χώρα, καταγράφοντας βίντεο και, κατά καιρούς, συνομιλίες σε κινητά τηλέφωνα, όπως αποκάλυψε το Associated Press.


Τα αεροπλάνα χρησιμοποιούν εξοπλισμό επιτήρησης, χωρίς έγκριση δικαστή, ωστόσο το FBI δήλωσε κατηγορηματικά πως οι συγκεκριμένες πτήσεις εξυπηρετούν διεξαγόμενες έρευνες. Σε περίοδο 30 ημερών, ο οργανισμός πέταξε πάνω από περισσότερες από 30 πόλεις σε 11 πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα. 

Η εναέρια επιτήρηση αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στα σύνορα για την επιβολή του νόμου, παρέχοντας πως η κυβέρνηση υποστηρίζει ένα σημαντικό εργαλείο στο πλαίσιο ποινικής αντιμετώπισης της τρομοκρατίας με κατά κάποιο τρόπο ευφυής ανιχνευτές. Αλλά το πρόγραμμα θέτει ερωτήματα σχετικά με το αν θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για την πολιτική προστασίας των πολιτικών ελευθεριών, παρότι οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν ευκαιρίες για κατασκοπεία σε κυβερνητικό επίπεδο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβολείς του νόμου, επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά την ευρείας κλίμακας χρήση του αεροσκάφους, το οποίο έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 13 εικονικές εταιρείες. Ακόμη και βασικές πτυχές του προγράμματος οι οποίες παρακρατούνται από το δημόσιο σε εκθέσεις του γενικού επιθεωρητή του Υπουργείου Δικαιοσύνης.




"Το πρόγραμμα αεροπορίας του FBI δεν είναι μυστικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Christopher Allen σε μια σχετική δήλωση. "Ειδικά τα αεροσκάφη και οι δυνατότητές τους, προστατεύονται για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας. Τα αεροσκάφη του FBI έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη μαζική εποπτεία" συμπλήρωσε με νόημα.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.