.

LastPass: Οι χρήστες καλούνται να αλλάξουν master password


Η εφαρμογή LastPass είναι μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές password manager, για όσους θέλουν να έχουν συγκεντρωμένα τα passwords τους σε ένα κρυπτογραφημένο “καταφύγιο” που ξεκλειδώνει μόνο με ένα κεντρικό master password. Παρόλα αυτά, η εταιρεία καλεί τους χρήστες να σπεύσουν για την αλλαγή του κεντρικού password τους, καθώς παρατήρησαν ύποπτη δραστηριότητα στο δίκτυο τους, χωρίς όμως να βρουν αποδείξεις για κλοπή δεδομένων.

“Θέλουμε να ενημερώσουμε τους χρήστες μας ότι την Παρασκευή η ομάδα μας ανακάλυψε και μπλόκαρε υπόπτη δραστηριότητα στο δίκτυο μας. Μετά από έρευνα δεν βρέθηκε καμία απόδειξη για αρπαγή κρυπτογραφημένων δεδομένων των χρηστών μας, ούτε πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Η έρευνα, ωστόσο, έδειξε ότι κινδυνεύουν οι διευθύνσεις email και οι υπενθυμίσεις για τα κεντρικά passwords. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το σύστημα κρυπτογράφησης είναι επαρκές για να προστατεύσει την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών”

Η LastPass ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε passwords στις υπηρεσίες που βρίσκονται αποθηκευμένες στο “καταφύγιο” σας, αλλά κρίνει απαραίτητη την αλλαγή του master password για την υπηρεσία της και θα ζητήσει ξανά επαλήθευση στοιχείων για τον λογαριασμό σας.


Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.