.

Mandrake: Νέα τεχνολογία ταυτοποίησης της NSA

To Mandrake της NSA αναγνωρίζει τους χρήστες με βάση τον τρόπο που πληκτρολογούν στις συσκευές τους.

Σύμφωνα με ένα συνεργάτη της Lockheed IT, Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) δοκίμασε μια τεχνολογία με όνομα Mandrake που αναγνωρίζει τις κινήσεις (swipe) σε μια οθόνη αφής ενός smartphone.

Η NSA ανέπτυξε μια καινούργια τεχνολογία, που ονομάστηκε Mandrake, η οποία μπορεί να αναγνωρίσει χρήστες με βάση τον τρόπο που δουλεύουν μια οθόνη αφής. Τα νέα άνακοινώθηκαν επισήμως από υπαλλήλους της Lockheed Martin που βοήθησαν στη σχεδίαση της εν λόγω τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον John Mears, ανώτερο συνεργάτη της Lockheed στο IT and Security Solutions, η Lockheed Martin πρόσφατα ανέπτυξε μια τεχνολογία αναγνώρισης που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών ενός smartphone με βάση το πως πληκτρολογούν.

“Η National Security Agency δοκίμασε μια τεχνολογία αναγνώρισης swipe για smartphone, σύμφωνα με τον δημιουργό του προγράμματος. Αυτή η λειτουργία, που φτιάχτηκε από την Lockheed Martin, επιβεβαιώνει την ταυτότητα ενός χρήστη με βάση την ταχύτητα και το σχήμα των χτυπημάτων του δακτύλου του σε μια οθόνη αφής”, σύμφωνα με το Nextgov.

To Mandrake είναι ικανό να αναλύσει την καμπύλη, τη μοναδική ταχύτητα και την επιτάχυνση του δακτύλου πάνω στην οθόνη αφής, και αυτές οι ιδιότητες είναι διαφορετικές για τον κάθε άνθρωπο, εξηγεί ο Mears.

“Κανένας άλλος δεν έχει τα ίδια χτυπήματα”, εξηγεί ο Mears. “Κάποιος πιθανώς να μπορέσει να πλαστογραφήσει το γραφικό σου χαρακτήρα στις δύο διαστάσεις, αλλά είναι αδύνατον να το κάνει σε τρεις ή τέσσερις. Η τρίτη διάσταση είναι η πίεση που ασκείς, σε μια οθόνη αφής όπως ακριβώς και στις δύο διαστάσεις του χαρτιού.

Η τέταρτη διάσταση είναι ο χρόνος. Το πιο εξελιγμένο σύστημα ταυτοποίησης γραφικού χαρακτήρα παρακολουθεί και τις τέσσερις διαστάσεις”. Επίσημα, η NSA ανέπτυξε την τεχνολογία Mandrake για επαλήθευση ταυτότητας και είναι ήδη διαθέσιμη στην υπηρεσία, αλλά οι απανταχού υποστηρικτές της ιδιωτικότητας των πολιτών φοβούνται μία πιθανή χρήση της για δραστηριότητες παρακολούθησης.

“Δουλέψαμε με την National Security Agency πάνω σε ταυτοποίηση με βάση χειρονομίες σε smartphone”, λέει ο Mears. “Είναι απολύτως λειτουργικό και χρήσιμο”. Ο John Mears πρόσθεσε ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, που δεν υπάρχει δυνατότητα για τις κλασσικές μεθόδους επαλήθευσης ταυτότητας. “Αν οδηγείς στο δρόμο και πηγαίνεις με 160 χαω, δεν μπορείς εκ των πραγμάτων να πληκτρολογήσεις έναν περίπλοκο κωδικό 12 χαρακτήρων σε ένα site”, είπε. “Επίσης έχουμε πελάτες που δουλεύουν σε ραδιενεργά υλικά και δε μπορούν να χειριστούν ένα μικρό πληκτρολόγιο με τα γάντια… αυτοί πως θα ταυτοποιηθούν;”

Το Nextgov ανέφερε επίσης ότι η Lockheed Martin συμμετείχε και σε άλλα projects με την Κυβέρνηση των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγάλη απειλή για την ιδιωτικότητα των πολιτών, και συγκέκριμένα αναφέρθηκε σε ένα project του FBI που κόστισε 1 δις δολλάρια και είναι ένα σύστημα βιομετρικής αναγνώρισης που λαμβάνει υπόψιν του σκανάρισμα προσώπου, δακτυλικού αποτυπώματος, αμφιβληστροειδούς και τατουάζ. Το project αυτό του FBI, με την ονομασία Next Generation Identification (Επόμενη γενιά αναγνώρισης), θα μπορούσε να αναγνωρίσει στο μέλλον έναν άνθρωπο από τη φωνή του ή τον τρόπο που περπατάει.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.