.

Τα PIN αντικαθιστούνται από τα emoji


Θεωρείται κοινός τόπος, ιδιαίτερα από τους ειδικούς σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, ότι οι αριθμητικοί κωδικοί PIN (Personal Identification Number) αποτελούν ένα ισχνό και ευάλωτο μέτρο ασφάλειας. Τα PIN παρέχουν συνολικά 7.290 μοναδικούς, τετραψήφιους συνδυασμούς οι οποίοι, μάλιστα, για αρκετούς είναι και δύσκολο να απομνημονευθούν.


 H βρετανική εταιρεία, Intelligent Environments, για να ξεπεράσει τα παραπάνω μειονεκτήματα των PIN στην εφαρμογή τραπεζικών συναλλαγών για Android που δημιούργησε, είχε την ιδέα να αντικαταστήσει τους αριθμούς του τετραψήφιου κωδικού PIN με emoji.

 Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία υποστηρίζει ότι το σύστημά της παρέχει ισχυρότερη ασφάλεια από τα συμβατικά PIN, αφού τα 44 πασίγνωστα emoji που διαθέτει στους χρήστες, δίνουν συνολικά 3,5 εκατομμύρια μοναδικούς συνδυασμούς, που ο καθένας τους απομνημονεύεται έυκολα και δεν είναι εύκολο να μαντευθεί από κάποιον χάκερ. Φανταστείτε λοιπόν ότι το επόμενο PIN σας ενδέχεται να αποτελείται από το συνδυασμό λέξεων "πιγκουίνος, αστυνομικός, κολκύθα, κραγιόν" αντί για την ημερομηνία γεννήσεώς σας.


Δείτε το βίντεο παρουσίασης της νέας υπηρεσίας: 



Ετικέτες , ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.