.

Τα σύγχρονα smartphones δεν είναι και τόσο ασφαλή


Τα σύγχρονα smartphones φαίνεται πως δεν είναι και τόσο ασφαλή από εξωτερικές απειλές, με τις εφαρμογές να αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή κινδύνου. 

Γερμανοί ερευνητές τονίζουν ότι μπορούν να γίνουν επιθέσεις στα απλά smartphones που χρησιμοποιούν οι καθημερινοί χρήστες, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα. Η πρόσφατη δημοσιοποίηση της είδησης ότι περίπου 600 εκατομμύρια κάτοχοι Samsung Galaxy smartphones κινδυνεύουν από ένα κενό ασφαλείας στην αναβάθμιση του πληκτρολογίου είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος.

Το ίδιο ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Indiana, κακόβουλο λογισμικό μπορεί να περάσει στο App Store της Apple και να επηρεάσει έτσι τις συσκευές της. Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Fraunhofer βρήκαν πολλές εφαρμογές που μπορούν να εκμεταλλευτούν τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Σε κίνδυνο φαίνεται πως είναι δεδομένα όπως τα usernames, τα passwords, διευθύνσεις, ακόμα και στοιχεία για την υγεία μέσα από τις εφαρμογές fitness και health. Φαίνεται πως τα δεδομένα που ενδιαφέρουν όσους δημιουργούν και χειρίζονται κακόβουλο λογισμικό είναι περισσότερο κάποια από τα προαναφερθέντα και όχι τόσο πολύ οι φωτογραφίες, εκτός και αν έχουμε να κάνουμε με μία διασημότητα.

Οι ερευνητές συνιστούν προσοχή στις εφαρμογές που κατεβάζουμε, συχνούς ελέγχους με antivirus και τακτικές αλλαγές στο password.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.