.

Το πρώτο ΑΤΜ με αναγνώριση προσώπου! [Video]


Το πρώτο ΑΤΜ στον κόσμο με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου παρουσίασε η Κίνα, το οποίο θα συμβάλει στη μείωση της κλοπής και της απάτης, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του.


Το ΑΤΜ αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Tsinghua και της εταιρείας Tzekwan Technology στην ανατολική επαρχία Zhejiang της Κίνας, όπως δημοσίευσε η South China Morning Post. Η εταιρεία ειδικεύεται στην προστασία της ασφάλειας των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.



Το ΑΤΜ είναι εξοπλισμένο με μια κάμερα, η οποία βγάζει φωτογραφία τον χρήστη και στη συνέχεια τη συγκρίνει με την φωτογραφία της ταυτότητας. Η φωτογραφία στέλνεται επίσης στην τοπική αστυνομία και στις τράπεζες.

Η τεχνολογία εγγυάται τα άτομα που χρησιμοποιούν τραπεζικές κάρτες άλλων ανθρώπων για την ανάληψη μετρητών δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να το κάνουν. Αν και αυτός ο τρόπος προσφέρει ασφάλεια, από την άλλη όμως, δεν θα μπορούν να κάνουν ανάληψη χρήματα για έναν φίλο ή συγγενή, ο οποίος μπορεί να είναι άρρωστος ή δεν μπορεί να πάει στο ΑΤΜ.

Τα νέα ΑΤΜ θα είναι επίσης σε θέση να καταγράψουν τον σειριακό αριθμό των χαρτονομισμάτων που κατατίθενται από τους πελάτες για να προφυλαχθούν από τα πλαστά.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.