.

21,5 εκατ παραβιάσεις δεδομένων κρατικών υπολογιστών στην Αμερική


Οι παραβιάσεις δεδομένων του οργανισμού διαχείρισης προσωπικού της αμερικανικής κυβέρνησης από χάκερ, που υποψίες φέρουν να προέρχονται από την Κίνα, αφορούν πολλά εκατομμύρια παραπάνω άτομα από τις αρχικές εκτιμήσεις, είπαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ χθες.

Το Γραφείο Διαχείρησης Προσωπικού (OPM) είπε ότι τα κλεμμένα στοιχεία από τα δίκτυα υπολογιστών τους περιλαμβάνουν τον αριθμό κοινωνικής πρόνοιας [που στην Αμερική χρησιμεύει για ταυτοποίηση σε κάθε επίσημη συναλλαγή] καθώς και άλλες προσωπικές πληροφορίες που αφορούν 21,5 εκατ. άτομα που έχουν περάσει από ενδελεχή έλεγχο για εργασία σε ευαίσθητα πόστα.

Οι κλεμμένες πληροφορίες για αυτά τα 21,5 εκατ. άτομα προστίθενται σε "άλλη αλλά συναφή" παραβίαση δεδομένων, είπε το Γραφείο, όπου είχαν ήδη κλαπεί στοιχεία από φακέλλους περίπου 4,2 εκατ. τωρινών και πρώην κρατικών υπαλλήλων. Υπολογίζεται ότι και τα δύο επεισόδια επηρέασαν συνολικά 22,1 εκατ. άτομα, ή σχεδόν 7% του αμερικανικού πληθυσμού.

Από τα 21,5 εκατ. ατόμων των οποίων εκλάπησαν προσωπικά και πολύ ευαίσθητα στοιχεία, τα 19,7 εκατ. είχαν κάνει αίτηση για έλεγχο ιστορικού (τωρινοί, προηγούμενοι και πιθανοί κρατικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες σε ευαίσθητες θέσεις με αυξημένη ασφάλεια) καθώς και 1,8 εκατ. άτομα που έπρεπε να περάσουν έλεγχο ως σύζυγοι ή σύμβιοι όσων έκαναν τις παραπάνω αιτήσεις.

Μέλη του κογκρέσου απαίτησαν την παραίτηση της επικεφαλής του γραφείου, Κάθριν Αρκουλέτα, λέγοντας ότι ήταν ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση. Η Αρκουλέτα είπε σε δημοσιογράφους ότι ούτε η ίδια ούτε η επικεφαλής της πληροφορικής του γραφείου, Ντόνα Σίμουρ, θα παραιτούνταν, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην διευθύντρια.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.