.

Βιομηχανικό ρομπότ σκότωσε εργάτη σε γερμανικό εργοστάσιο


Ένα θανατηφόρο ατύχημα με την «εμπλοκή» ρομπότ συνέβη στο εργοστάσιο της VW στο Kassel με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 22χρονος, τεχνικός της γερμανικής φίρμας. 

Αν και οι συνθήκες του δυστυχήματος είναι υπό διερεύνηση, ο 22χρονος τεχνικός φέρεται, μαζί με συνάδελφό του να εκτελούσαν εργασίες ρύθμισης εντός του κλωβού ασφαλείας ενός βραχίονα συναρμολόγησης, όταν ο βραχίονας τέθηκε σε λειτουργία, χτύπησε το νεαρό τεχνικό στο στέρνο, εκτοξεύοντας τον σε μεταλλική επιφάνεια. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της VW, αν και αμέσως μετά το συμβάν ο νεαρός τεχνικός έλαβε τις πρώτες βοήθειες και ανέκτησε τις αισθήσεις του, τελικά υπέκυψε στα τραύματά του, αφού είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Το δυστύχημα διερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν αποφανθεί αν θα απαγγείλουν κατηγορίες και κατά πόσο πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. 

Η VW από την πλευρά της, εκτός από τις συνθήκες του ατυχήματος, ανακοίνωσε ότι ο βραχίονας συναρμολόγησης που εμπλέκεται στο δυστύχημα δεν είναι από τους νέας γενιάς που «δουλεύουν» στον ίδιο χώρο με ανθρώπους, αλλά από τους παλαιότερους και περιβάλλεται από κλωβό ασφαλείας, ενώ είναι σχεδιασμένοι προκειμένου να εκτελούν διαφορετικές εργασίες στη διαδικασία συναρμολόγησης. 

Επίσης όπως επισημαίνεται από το γερμανικό όμιλο οι βραχίονες συγκεκριμένου τύπου δεν έχουν παρουσιάσει προβλήματα ή δυσλειτουργίες στο παρελθόν. 

Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο του Kassel το οποίο βρίσκεται βόρεια της Φρανκφούρτης κατασκευάζονται συστήματα μετάδοσης, κιβώτια καθώς και τμήματα και εξαρτήματα για αμαξωμάτα, πλατφόρμες και συστήματα εξαγωγής.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.