.

Δύο συλλήψεις για δέκτες συνδρομητικής τηλεόρασης χωρίς συνδρομή


Δύο συλλήψεις για απάτη κατ'εξακολούθηση σε βάρος δύο εταιρειών συνδρομητικών καναλιών ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι συλληφθέντες από περιοχή της Χαλκιδικής πουλούσαν «πειραγμένους» δορυφορικούς δέκτες που προέβαλαν το πρόγραμμα από δορυφορικά συνδρομητικά κανάλια χωρίς συνδρομή, με την μεσολάβηση διαδικτυακού server.

Συγκεκριμένα, η Δίωξη ανακοίνωσε ότι «μετά από ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη πρωινές ώρες της 23-07-2015 σε περιοχή της Χαλκιδικής και διενήργησε νομότυπη έρευνα σε κατάστημα, που διατηρεί ο 49χρονος συλληφθείς και στο οποίο ο 28χρονος συλληφθείς εργαζόταν ως τεχνικός.»

Όπως διαπίστωσαν, διέθεταν προς πώληση σε τουριστικές περιοχές δορυφορικούς δέκτες-αποκωδικοποιητές, οι οποίοι είχαν προφορτωθεί με «παράνομο λογισμικό (IPTV)». Με αυτόν τον τρόπο, «ο κάθε παράνομος χρήστης αυτού του δέκτη συνδεόταν μέσω διαδικτύου σε συγκεκριμένο κεντρικό σύστημα (server), το οποίο βρισκόταν στο εξωτερικό, με σκοπό την θέαση «ψηφιακού μπουκέτου» συνδρομητικών καναλιών της Ελλάδας και του εξωτερικού». 

Κατασχέθηκαν από τον χώρο αποθήκευσης δύο διαδικτυακοί δορυφορικοί δέκτες, οι οποίοι ήταν παρανόμως τροποποιημένοι και προγραμματισμένοι καθώς και ένας ακόμα από τον χώρο του καταστήματος, πέντε εξωτερικά μέσα αποθήκευσης και τέσσερις σκληροί δίσκοι. 

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα αναλάβει να διερευνήσει τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν καθώς και το πελατολόγιο, για το οποίο στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρεται μια εκτίμηση που φτάνει τους 22.000 χρήστες σε Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τον αριθμό αυτό θα προσδιοριστεί και η οικονομική ζημιά των δύο συνδρομητικών εταιρειών -που υπέβαλαν ήδη μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου- καθώς και του Ελληνικού Δημοσίου. Για το τελευταίο, η Δίωξη αναφέρει ότι «διερευνάται το ύψος της φοροδιαφυγής από αυτή την παράνομη δραστηριότητα, που σύμφωνα με εκτίμηση της μίας εκ των εταιρειών ανέρχεται σε 17.000.000 ευρώ».
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.